Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyun Dünyası ve Reklamlar [Bigumigu’da 2022]

Oyun Dünyası ve Reklamlar [Bigumigu’da 2022]

Bigumigu’da 2022’yi özetliyoruz: Oyun geliştiricilerin kampanyaları, markaların oyunlarla olan iş birlikleri ve oyun dünyasındaki yaratıcı işler.

Oyunlar giderek ekranlardan taşıyor ve hayatın farklı alanlarında yaratıcı işlerle karşımıza çıkıyor. Bigumigu’da 2022 yılının kategoriler bazında öne çıkan konularını derlediğimiz yazı dizimizin bu bölümünde, video oyunların dönüştürücü gücünün ardından oyun geliştiricilerin kampanyalarının yanı sıra markaların oyunlarla olan iş birliklerine ve oyun dünyasındaki inovatif projelere göz atıyoruz.

Candy Crush 10. Yılını 500 Drone ile Kutladı

2012 yılında piyasaya sürülen ve o zamandan bu yana dünya çapında 3 milyardan fazla indirilen video oyunu Candy Crash, 10. yıl dönümünü 500 drone eşliğinde New York’ta kutladı. Manhattan’da gerçekleştirilen kutlamada Candy Crush, ünlü şeker görsellerini cep telefonundan dünyanın en büyük ekranı gökyüzüne taşıdı.


Efsane Video Oyunları Posta Puluna Dönüştü

Tasarım stüdyosu Dorothy, son 50 yılın en etkili video oyunlarını posta pulu olarak yeniden tasarladı. Bu yeni seri, dünya toplumunun Atari’nin 1972’de ikonik Pong oyununu piyasaya sürmesiyle başlayan 50 yıllık oyun deneyimini kutluyor.

Monopoly Oyununun NFT versiyonu Metapoly

Leo Burnett Malezya, Mondelez International’ın çikolatalı kurabiye markası Chipsmore için yeni kampanya kapsamında ilk Monopoly temalı NFT koleksiyonunu hazırladı. “Metapoly” olarak adlandırılan koleksiyon için ikonik Monopoly oyun tahtası etrafında yer alan 28 mülk, sanal olarak yeniden tasarlandı.


Call of Duty Oyuncuları Whopper Avında

Burger King, Call of Duty fanlarını Whopper avına davet ederken, dünya genelindeki restoranlarından bazılarını Modern Warfare II temalı restoranlara dönüştürdü. Bu yıl yeni oyun lansmanı nedeniyle çokça konuştuğumuz Call of Duty, lansman öncesi Londra’da gösterime soktuğu anamorfik 3 boyutlu reklam çalışmasıyla da dikkat çekmişti.


Burger King PubG Mobile’da Paraşüt Açıyor

Burger King, dünya genelinde 1 milyarı aşkın oyuncusuyla en popüler hayatta kalma oyunlarından biri olan PUBG Mobile ile gerçekleştirdiği yeni iş birliğinin detaylarını açıkladı.


Intel ve Dell’in E-Atık Dönüşüm Adası

Intel ve Dell Technologies, Animal Crossing oyununa yerleştirdikleri “eCycleLand” adlı ada ile oyunculara elektronik atıklarını nasıl geri dönüştürebileceklerini öğretiyor.


Mercedes-Benz İlk Sanal Gösteri Otomobilini LoL İçin Tasarladı

Mercedes-Benz, Riot Games’in yapımcısı olduğu League of Legends oyununa özel olarak tasarladığı sanal gösteri otomobilini düzenlediği bir etkinlikle tanıttı. Oyun dünyasındaki ilk sanal gösteri otomobili olan yeni Mercedes tasarımı, Grammy ödüllü Lil Nas X tarafından League of Legends (LoL) dünya şampiyonası etkinliğine özel hazırlanan şarkının video klibinde yer aldı.


McDonald’s Burger Isıtıcılı Oyuncu Koltuğu Tasarladı

McDonald’s İngiltere, yeni McCrispy tavuklu sandviçi için özel olarak ürettiği burger ısıtan ve yağ lekesi tutmayan McCrispy Ultimate Gaming Chair adlı oyuncu koltuğunu tanıttı.


Sadece Veteran Oyunseverlerin Anlayacağı Bir Ses

Kendini yeni nesil oyuncuların ve Twitch yayıncılarının sevdiği bir atıştırmalık olarak konumlandıran Pringles, bilgisayar oyunları oynamaya çok önceden gönül vermiş ve hala evinde ZX Spectrum serisi bilgisayarı bulunan oyunseverlerin anlayabileceği bir kampanyaya imza attı.


Gerçekliğe Bir Adım Daha: Unreal Engine 5

Epic Games tarafından sunulan Unreal Engine 5, gerçek zamanlı 3B içerikler ve deneyimler için fark yaratan performans ve kullanışlı özellikler sunuyor. Unreal Engine 5’e dair detayları bu haberimizden okuyabilirsiniz.


Ekranlı Oyun Kartları

Maker ve masa üstü oyun tutkunu Jonah Stiennon, Wyldcard isimli sıra dışı bir kart sistemi geliştirdi. Bu destedeki her kart, bağımsız bir e-kağıt ekranına sahip ve içeriklerin oyunun ilerleyişine göre güncellenmesine olanak tanıyor.


PlayStation Kolunu Tek Elle Kullanmaya İmkan Veren Aparat

YouTuber Akaki Kuumeri, engelli kullanıcılar için PlayStation oyun kolunu tek elle kullanmaya imkan veren ve 3B yazıcıda basılabilen bir aparat tasarladı. Engelli oyuncuların oyun kumandalarıyla yaşadığı sorunların farkında olduğunu söyleyen YouTuber Akaki Kuumeri, Playstation özelinde yaşanan bu eksikliği gidermeyi amaç edindiğini ifade ediyor.


Film Afişleri İçin Tahmin Oyunu

Film afişlerinin Wordle’ı olarak adından söz ettiren “Posterdle”, sinema tutkunları için görsel bulmacalar sunuyor. Wordle gibi bu oyunda da oyuncunun yalnızca altı tahmin hakkı var. Wordle’daki günün kelimesi gibi bu oyunda da her gün yeni bir meydan okuma yayınlanıyor.


Stray ile Bir Sokak Kedisinin Hikayesine Ortak Olun

BlueTwelve Studio tarafından yaratılan “Stray” isimli oyun, distopik bir evrende tek başına gezinen bir sokak kedisinin maceralarına ortak olmanızı sağlıyor.


Kitaplıkta Cyberpunk Evrenine Açılan Bir Sokak

Techarge LLC’nin Cyberpunk MiniAlley projesi, cyberpunk evreninin fütüristik dünyasını iki kitap arasında sığdırıyor. Ekibin iki yıl boyunca farklı cyberpunk görsellerini referans alarak ortaya çıkardığı bu tasarım 300’den fazla benzersiz ayrıntıyı içinde barındırıyor. Küçük bir illizyon sayesinde sokağın derinliği arıtırlarken tasarımın içinde yer alan ufak detaylar farklı parçalarla özelleştirilebiliyor.

Görseller: Pringles