Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Intel ve Dell’in E-Atık Dönüşüm Adası

Intel ve Dell’in E-Atık Dönüşüm Adası

Intel ve Dell Technologies, Animal Crossing oyununa yerleştirdikleri "eCycleLand" adlı ada ile oyunculara elektronik atıklarını nasıl geri dönüştürebileceklerini öğretiyor.

Intel ve Dell Technologies, Nintendo tarafından geliştirilen sosyal simülasyon video oyun serisi Animal Crossing‘de yer alan etkileşimli bir deneyimle insanlara elektronik atıklarını (e-atık) uygun bir şekilde geri dönüşüm döngüsüne sokabilmeyi öğretiyor. ABD’de Ulusal Geri Dönüşüm Günü olarak kabul edilen 15 Kasım’da duyurulan iş birliğinde Animal Crossing oyuncuları, VMLY&R imzasıyla yaratılan ve oyunun içine yerleştirilen ‘eCycleLand‘ adlı adaya geri dönüşüm döngüsüne dahil edebilecekleri elektronik atıklarını teslim edebilecekler.

Rehberli bir müze turu gibi eCycleLand’i bölüm bölüm gezerken işitsel olarak ziyaretçilere eşlik etmesi amacıyla bir liste dışı Youtube videosu hazırlandı. Oyuncuların bu videoya erişmesi için bir QR kodunu taramaları gerekiyor. eCycleLand’in ilk istasyonunda e-atık konusuna kısa bir giriş yapılırken bunun neden büyük bir sorun olduğuna değiniliyor.

İkinci istasyonda e-atık sorunuyla mücadelede nasıl bir döngü izlendiği, üçüncü istasyonda ise nelerin dönüştürülüp nelerin dönüştürülemediğine dair oyunlaştırılmış bir anlatı yer alıyor. Dördüncü ve son istasyonda ise oyuncular gerçek hayatlarında kullanabilecekleri e-atık dönüşüm tavsiyeleri alıyorlar.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Intel (@intel)’in paylaştığı bir gönderi

Kampanya kapsamında oyuncular, markaları ne olursa olsun eski cihazlarını Dell’e ücretsiz olarak gönderebilecekler. Uygun cihazlar Dell tarafından yeni elektronik ürünlerle değiştirilirken, uygun bulunmayanlar ise Dell tarafından ücretsiz olarak elektronik atık dönüşüm döngüsüne sokulacak. Buna ek olarak Dell ile birlikte eCycleLand’de oyunculara e-atıkların dönüşüm döngüsü üzerine eğitimler verilmesi planlanıyor.

Uluslararası Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman  Forumu (WEEE) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre bu yıl 5,3 milyar cep telefonunun geri dönüşüm döngüsüne sokulmadan çöpe atılacağı tahmin ediliyor. Çamaşır ve tost makinelerinden tablet bilgisayarlara kadar çeşitli elektrikli aletlerden oluşan elektronik atıkların 2030 yılına kadar yılda 74 milyon ton artacağı öngörülüyor.

Görseller: Intel, Twitter, Instagram, Youtube