Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton’ın İkonik Fotoğrafı ve İlham Verdikleri

Louis Vuitton’ın İkonik Fotoğrafı ve İlham Verdikleri

Louis Vuitton, Dünya Kupası öncesinde yayınladığı Messi ve Ronaldo'lu kampanya görselleriyle sosyal medyada beğeni rekoru kırarken birbirinden farklı içeriklere de ilham verdi.

Louis Vuitton, 2022 Dünya Kupası’nın başlamasına saatler kala yayınladığı paylaşımıyla turnuvadan daha fazla konuşulmayı başardı. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’yu bir araya getiren reklam kampanyasının ikonik fotoğrafları, dünya medyasında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Yalnızca Louis Vuitton’ın Twitter hesabında yaklaşık 330 bin beğeni ve54 bin retweet alan ikilinin satranç tahtasının başındaki fotoğrafı,  Messi, Ronaldo ve Louis Vuitton’ın Instagram hesaplarında toplamda 70 milyona yakın beğeni aldı. ABD’li ünlü portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz tarafından çekilen fotoğraflar “Zafer, bir zihin durumudur” sloganıyla yayınlandı.

Futbolu bırakmak için ideal yaşın 40 olduğunu belirten Christiano Ronaldo, bu hesaba göre bir sonraki Dünya Kupası’nda 41 yaşında olacağı için yer almayacak. Bu yıl son kez Dünya Kupası’na katıldığını söyleyen Ronaldo, turnuvada kupayı almaları halinde tarihi biraz erkene çekerek futbolu bırakacağını açıklamıştı. Bu nedenle Messi ve Ronaldo’nun son kez karşı karşıya geleceği 2022 Dünya Kupası öncesinde Louis Vuitton’ın iki ismi bir araya getirmesi hayli sansasyon yarattı. Leibovitz, 2010 Dünya Kupası öncesinde yine bir Louis Vuitton kampanyası için Maradona, Pele ve Zidane’ı langırt oynarken fotoğraflamıştı.

İki ismin bir araya gelmesi kadar fotoğraf karelerindeki metafor da dikkat çekiciydi. Zira ikilinin başında durdukları ve Louis Vuitton’ın ikonik bavulunun üzerinde yer alan satranç tahtasındaki taşların dizilimi tesadüfi değildi. Taşların diziliş biçiminin satranç efsaneleri Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura’nın 2017 yılında berabere kaldığı maçtan esinlenerek düzenlendiği ortaya çıktı. Fotoğraflarda da iki oyuncunun yeşil sahada birbirine üstünlük sağlayamadığı mesajı verildi.

Bu metafora kayıtsız kalamayan satranç efsanesi Magnus Carlsen, Twitter üzerinden “Zamanımızın en büyük ikinci rekabeti, en büyüğünü taklit ediyor.” yorumunda bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü ise Messi ve Ronaldo’nun ikonik fotoğrafına ikilinin arasına Dünya Kupası’na yolcu ettiği futbolcusu Ekvador Milli Takımı forması giyen Enner Valencia’nın görselini Photoshop ile ekleyerek sosyal medyadaki LV rüzgârına dahil oldu. Kulübün bu paylaşımı Twitter’da yaklaşık 165 bin beğeni ve 21 bin retweet aldı. Öte yandan Enner Valencia, Katar-Ekvador arasında oynanan turnuvanın açılış maçında attığı iki gol ile 2022 Dünya Kupası’nın ilk gollerini atarak tarihe geçmiş oldu.

Dünyanın en çok beğeni alan ikonik fotoğrafı ile Messi ve Ronaldo, dünyanın farklı noktalarından çok sayıda sosyal medya paylaşımına ilham verdi:

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Satrayni (@satrayn1)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

C-Arts (@nft__godd)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Louis Vuitton, Twitter, Instagram