Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’un Nostaljik Oyunları Artık Ofislerde

Microsoft’un Nostaljik Oyunları Artık Ofislerde

Microsoft, yaygınlaşan hibrit çalışma koşulları ve dünya genelinde artan video oyuncu sayısı nedeniyle sevilen eski oyunlarını şirketlerin erişimine açmaya karar verdi.

Takım çalışması amacıyla Call of Duty oynayan bir Dunder Mufflin çalışanı değilseniz, ofis hayatının en büyük günahlarından birinin bilgisayar oyunu oynamak olduğunu bilirsiniz. Hali hazırda pek çok kurumsal şirkette bırakın oyun sitelerini, sosyal medya sitelerine girmek bile yasakken, dizi ve filmlerde ne zaman işini ihmal eden bir beyaz yakalı gösterilmek istense, kadrajdaki bilgisayar ekranında bir oyun veya sosyal medya sayfası beliriverir.

Ancak zaman The Office senaristlerini haklı çıkardı ve yapılan araştırmalar birlikte kısa video oyunları oynayan takımlar arasındaki üretkenliğin, geleneksel takım oluşturma aktivitelerini kullanan takımlara göre yüzde 20 daha yüksek olduğunu gösterdi.

Eylül ayındaki Çalışma Eğilimi Endeksi’nde, kurumsal liderlerin yüzde 40’ının hibrit çalışma ortamlarında karşılaştıkları en büyük zorluğun ilişki kurma olduğunu tespit eden yazılım devi Microsoft, bunun üzerine çalışanların iyiliği için nostaljik oyunlarını ofislerde erişime açmaya karar verdi. Bu hafta Teams  platformuna Mayın Tarlası, Solitaire, Wordament ve Microsoft’un ekip oluşturma oyunu IceBreakers gibi bir dizi oyun ekleyeceğini açıklayan şirket, bu oyunları Games for Work uygulaması altında toplayacak. Games for Work, Microsoft Casual Games olarak bilinen Xbox Games Studio tarafından geliştirildi.

Microsoft Teams, yalnızca sevilen eski Windows oyunlarını geri getirmekle kalmayacak. Aynı zamanda Games for Work ile çok oyunculu modlar sunarak iş arkadaşlarının birbirleriyle bağlantı kurmasını sağlayacak. En az 2 en fazla ise 250 kişiyle oynanabilecek olan oyunlar, gelişmiş izleyici modu ile aktif olarak oynamayanların bile bir yarışma programı izliyormuş gibi cevapları söyleyerek ya da oynayanlara yardımcı olarak oyuna katılmalarını sağlayacak. Games for Work uygulaması yalnızca Microsoft Teams’in kurumsal müşterileri tarafından kullanılabilecek.

Görseller: Microsoft, Twitter, Youtube