Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
8. Uluslararası Dijital Oyun Felsefesi Konferansı

8. Uluslararası Dijital Oyun Felsefesi Konferansı

Oyun çalışmaları, iletişim ve felsefe gibi farklı disiplinlere ait uzmanların bir araya gelerek video oyunlarının neden sadece oyun olmadığı tartışılıyor.

Bilgisayar oyunları sadece “silahlı ilerlemeli” veya “22 kişinin bir topun peşinden koşması” ile sınırlandırılamayacak kadar geniş bir kültür ve teknoloji değeri. Sadece basit bir gözlem neticesiyle dahi video oyunlarındaki kadın erkek iletişimi, cinsiyet metalaştırılması, çocuk gelişimi, sanat yönetimi, marka ve ürün algısı gibi pek çok farklı konuda çıkarımlar yapmak mümkün. Veya felsefe yerine fotoğrafçılığı koyarsak video oyunlarının farklı bir açıyla yeni bir çehre kazandığını görebiliriz. Bu kez de video oyunları organik olarak sanat ile buluşur.

Oyun oynarken harcanın sürenin veya yapılan zaman yatırımının oyuncu üzerinde yarattığı tecrübeyi belirli disiplinlerle açıklanmasını sağlıyor, Oyun Felsefesi. Uluslararası akademik konferans niteliğindeki organizasyon 8. kez Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsünde 13- 15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Konferansın bu yıl için belirlenen teması “Özgürlük.” Bu tema dahilinde; “Oyun tasarımı ve oyuncu özgürlüğü”, “Oyuncu deneyimi ve özgürlük algısı”, “Çevrimiçi oyunlar ve oyuncu özgürlüğü”, “Toplumsal ve bireysel anlamda özgürlük kavramının oyunlarda temsili”, “Özgürlük kavramının temsilinde oyun ve diğer iletişim ortamları ilişkisi” konuları değerlendirilecek.

Video oyunlarının özgürlük ile bağlantısı; tasarım, sosyoloji, kültür, felsefe ve politika disiplerinin ekseninde incelenecek olan konferans konu ile ilgilenen tüm bireylerin katılımına açık.

Görsel; gamephilosophy2014.org/