Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton’ın İkonik Valizinin 200 Farklı Versiyonu

Louis Vuitton’ın İkonik Valizinin 200 Farklı Versiyonu

Lego'dan sokak sanatına alanında ünlü 200 isim, Louis Vuitton'ın 200. yaş günü nedeniyle markanın ikonik valiz tasarımını yeniden yorumladı.

Aralarında dünyaca ünlü mimarlar Frank Gehry,  Sou Fujimoto ve tasarımcı Samuel Ross gibi isimlerin de olduğu 200 seçilmiş isim, Louis Vuitton’ın 200. doğum gününe özel olarak markanın ikonik valizini kendi yorumlarını katarak yeniden tasarladı. 200 Trunks 200 Visionaries adlı sergi için bir araya getirilen tasarımlar önce Asnières’teki Vuitton aile evinde, ardından Singapur’da sergilendi. Tasarımlar şu anda moda evinin Beverly Hills’deki ana mağazasının yakınında bir binada ziyaretçilerle buluşuyor.

İkonik valizi yeniden yorumlayanlar arasında sanattan kültüre, bilimden spora çeşitli alanlardan çok sayıda başarılı ve projenin ifadesiyle vizyoner isim yer alıyor. Proje, aynı zamanda markanın kurucusu Fransız tasarımcı Louis Vuitton’un 200. yaş günü kutlamaları kapsamında Ağustos ayı başında başlatılan bir girişim olan Louis 200‘ün bir parçası. Yeniden yorumlanan valizler arasında sokak sanatçısı Mr. Flower Fantastic‘e ait aşağıda görebileceğiniz Legacy Garden adlı tasarımda bulunuyor.

Her bir tasarım Vuitton’ın 1850’li yıllardaki orijinal ölçüleri olan 50×50×100 cm boyutuna sadık kalacak şekilde hazırlandı. Lego ikonik valizi çocuklarla birlikte yeniden tasarlarken, mimar Peter Marino ünlü sihirbaz Houdini’nin su altındaki kelepçeli kaçış gösterilerinden ilham alarak valizi yorumladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Orijinal tasarımlarını yeniden yorumlatmayı seven lüks moda markası, yakın zamanda ABD’li ileri dönüşüm sanatçısı Gabriel Dishaw ile iş birliği yaparak ikonik monogram desenli çantalarını Star Wars heykellerine dönüştürmüştü.

Görseller: Louis Vuitton, Deezen, Instagram, Youtube