Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton ve Yayoi Kusama İkinci Kez Bir Arada

Louis Vuitton ve Yayoi Kusama İkinci Kez Bir Arada

Japon çağdaş sanatçı Yayoi Kusama'nın ikonik renkli puantiyeleri, ikinci kez yeni bir Louis Vuitton koleksiyonunu sarıyor.

İlk kez 2012 yılında bir araya gelen Louis Vuitton ve Japon çağdaş sanatçı Yayoi Kusama, yeni koleksiyon çalışması ile ikinci bir iş birliğine imza attı. 2023 yılının Ocak ayında piyasaya sürülecek koleksiyonun tanıtım filmi Youtube’da yayınlanırken, kampanya duyuruları tüm Tokyo’yu kapladı.

Şehirde araç giydirmelerinden reklam panolarına kadar pek çok noktada Louis Vuitton ve Yayoi Kusama’nın yeni iş birliği duyurulurken, Shinjuku İstasyonu’nda bulunan anamorfik açık hava reklam panosunda da 3 boyutlu bir reklam çalışması yayınlandı.

Güçlü kontrastı, canlı renkleri ve kendisiyle özdeşleşen puantiyeleriyle 93 yaşındaki Japon sanatçı, Louis Vuitton’ın ikonik çanta ve aksesuarlarına sıra dışı yorumunu kattı. Çanta ve aksesuarlarla sınırlı olmayan ancak tamamı da henüz paylaşılmayan koleksiyonun, toplamda 450 parçadan oluştuğu Louis Vuitton’ın sahibi Bernard Arnault’nun kızı Delphine Arnault tarafından yakın zamanda doğrulandı.

Çocukluk yılları oldukça zorlu geçen ve o günlerden bu yana nokta şeklinde halüsinasyonlar gördüğünü ifade eden Kusama, travmalarını sanata dönüştürmeyi başaran modern zamanın en önemli sanatçılarından biri. Yapıtlarıyla Andy Warhol, Yoko Ono gibi isimleri etkileyen Kusama ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için bu makaleye göz atabilirsiniz.

Görseller: Instagram, Youtube