Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Yayoi Kusama’nın Regarenk Beneklerle Dolu Odası

​Yayoi Kusama’nın Regarenk Beneklerle Dolu Odası

Yayoi Kusama’nın interaktif deneyim sunan yerleştirmesi “Obliteration Room” (Yok Oluş Odası), “Give Me Love” (Bana Sevgi Ver) sergisinin bir parçası.

David Zwirner Galerisi’nde bulunan sergide sizi bir prefabrik ev karşılıyor. Evin içi bildik bir ev gibi dekore edilmiş ancak bir farkla: Bu evde duvarlardan kanepeye, biblolardan yerdeki ayakkabılara kadar her şey bembeyaz.

Bundan sonra olacaklar ise ziyaretçilerin elinde; eve giren herkese çeşitli renk ve ebatlarda yuvarlak çıkartmalar veriliyor ve ziyaretçiler çıkartmaları evin içindeki bembeyaz mobilyalara, duvarlara, kısacası nereye isterlerse oraya yapıştırıyorlar. Böylece ev yavaş yavaş, içi rengarenk beneklerle dolu bambaşka bir dünyaya dönüşüyor.

İlk olarak 2002’de yapılan “Obliteration Room”, bu defa daha önceki sergilerden farklı olarak, sergi alanına kurulmuş prefabrik bir evin içinde ziyaretçilerle buluşmuş.

“Obliteration Room”a ek olarak, sergide üzerleri renkli beneklerle dolu bal kabağı heykelleri ve Kusama’nın “My Eternal Soul” (Ebedi Ruhum) serisine ait yeni resim çalışmaları bulunuyor.

“Obliteration Room”u ziyaret edip, odayı rengarenk beneklerle donatan insanların bizzat paylaştıkları fotoğrafları merak ederseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; davidzwirner, yayoi-kusama