Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çimen Kaplı Kubbeli, Kolay Kurulumlu Hobbit Evleri

Çimen Kaplı Kubbeli, Kolay Kurulumlu Hobbit Evleri

Çimen kaplı çatısıyla Hobbit evlerini andıran minik, kolay kurulumlu yaşam alanları: “Green Magic Homes”

Green Magic Homes” (Yeşil, Sihirli Evler); prefabrik yapısı, toprak ve çimenlerle kaplanmış kubbe panelleriyle minik Hobbit evlerini andırıyor. Çevre dostu evlerin her bir modülü yaklaşık 37 metrekare büyüklüğünde ve kurulumu hiçbir inşaat tecrübesi olmayan birinin bile kolaylıkla altından kalkabileceği kadar basit.

Kubbeli, prefabrik panellerden oluşan evler, lifli kompozit laminat malzemelerle üretiliyor. Evler, üzeri kuvvetlendirilmiş toprakla doldurulmuş duvarlarla çevreleniyor ve çimenlerin arasından görünen pencereleri sayesinde tamamen toprağın altına gömülmüş izlenimi yaratıyor.

Bu evlerin en önemli özelliği kolay kurulumu; her bir modülü 3 kişi hiçbir özel ekipmana gereksinim duymaksızın 3 günde kullanıma hazır hale getirebiliyor. Evlerin tasarımı sırasında en önemli sorunlar olarak havalandırma ve su yalıtımı görülmüş. Jeotekstil’den “Superadobe inşaatlara pek çok alandan teknoloji transfer edilerek bu sorunlar çözülmüş. Güçlü, modüler, su geçirmez iç kabuk; içine gömüldüğü toprakla ortaklık kurarak bu tip sorunlara yeşil çözümler bulmayı başarmış. Green Magic Homes, kompozit kanallar ve borular kullanarak geleneksel evlerin donanımına ulaşılıyor.

Ayrıca evler farklı topografik özelliklere sahip bölgelerde uygulanabiliyor. Bunun yanında evlerin modüler yapısı sayesinde, evleri yavaş yavaş panel ekleyerek genişletmek de mümkün.

Görsel; greenmagichomes