Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muji’den Prefabrik Ve Konforlu Minik Dağ Kulübeleri

Muji’den Prefabrik Ve Konforlu Minik Dağ Kulübeleri

Muji’nin üç ünlü tasarımcıyla iş birliği içinde hazırladığı şık, sade ve konforlu kulübeleri inşaat iznine gerek duyulmaksızın şehir dışında nefes alma imkanı sunuyor.

Tokyo Tasarım Haftası için Muji, üç ünlü tasarımcı; Konstantin Grcic, Jasper Morrison ve Naoto Fukasawa’yı davet ederek şehir hareketliliğinden uzak, minik, sıcak kaçış alanları yaratmalarını istemiş.

Hazırlanan 3 prefabrik kulübe tasarımı, Muji’nin fazlasıyla sade tarzına yakışır konseptte hazırlanmış ve seri üretime uygunluğuyla da maliyeti aşağıya çekebilmiş. Büyük basitlikle tasarlanan ve dekore edilen küçücük kulübelerde, hem rahatlık hem sıcaklık hem de şıklık var. Prefabrik ve temelsiz kulübeler inşaat izni gerektirmemesiyle alıcıları tüm bürokrasiden kurtarıyor.

Morrison’un mantarla kaplı kulübesinde yemek yapma, yeme, uyuma, yıkanma gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar bulunuyor. Grcic’in tasarımı olan iki katlı, gösterişsiz minik kulübede ahşap bir merdivenle üst kata çıkılıyor. Fukasawa’nın kulübesinde ise ilk göze çarpan; tepeden aşağıya kadar inen camlar. Bir şöminecikle ısınan mekanda bir karyola, yemek masası ve sandalyeler ve mutfak bulunuyor.

Görsel; muji