Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muji, Tasarladığı Evde Ücretsiz Oturacak Kiracılar Arıyor

Muji, Tasarladığı Evde Ücretsiz Oturacak Kiracılar Arıyor

Perakende şirketi Muji, inşa ettiği evde 2 yıl boyunca hiçbir ücret ödemeden yaşayacak kiracılar arıyor.

Japon perakende şirketi Muji, dört bir tarafına yerleştirdiği pencerelerle ışık girişini ve hava akışını kolaylaştıran prefabrik ev projesi “Window House“ı duyurdu. 13 milyon nüfuslu başkent Tokyo’nun güneyinde kalan, 174.000 kişinin yaşadığı daha küçük bir kent olan Kamakura’ya inşa edilen ev, 2 yıllık deneme süresi boyunca başvuruda bulunanlar arasından seçilecek talihli kişi ya da kişilere ücretsiz olarak kiralanabilecek. Kira bedeli, 24 aylık süre boyunca Muji tarafından karşılanacak.

Yapının iyi yönde geliştirilebilmesi için tasarımcılara geri bildirim vermek, çekilecek videolarda ve fotoğraflarda yer almayı kabul etmek ve Japonya vatandaşı olma zorunluluğu olmasa da akıcı bir şekilde Japonca konuşma şartlarını yerine getirenler bu evde 2 yıl süreliğine ücretsiz oturmak için başvuruda bulunabilecek.

Evdeki eşyalar, 2 yılın ardından kiracıya bırakılacak. Kamakura tren istasyonuna 15 dakika mesafedeki 80 m2’lik Window House yalnızca bir kişiye, bir aileye ya da bir arkadaş grubuna kiralanabilecek. Eve ait özel bir park yeri olacak ve kiracılar az nüfus oranı nedeniyle trafik problemiyle boğuşmak zorunda kalmayacak. Japonca bilginize güveniyor ve Window House’da yaşamak istiyorsanız başvurunuzu bu adresten yapabilirsiniz.

Görsel: Muji, YouTube