Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
37.968 Kalemle Yapılan Yılbaşı Muralı

37.968 Kalemle Yapılan Yılbaşı Muralı

Kalem markası Muji tükenmez kalemleri piksel gibi kullandığı bir platformda Paris'teki bir mağazalarına özel, yılbaşı için, dijital yerleştirme tasarladı.

Neon piksel sanatı hem bize geçmişteki oyun ve oyuncakları hatırlatıyor hem de biraz gelecektenmiş gibi geliyor. Neon, 1960’lardan beri sanat akımlarının içerisinde kendine yer buluyor. Özellikle de gün geçtikçe sadece sanat alanlarında değil, içerisinde tasarım olabilecek birçok alanda karşımıza çıkıyor. Hele bir de tema yılbaşı ve kutlama olunca kullanılan neon renkler de coştukça coşuyor.

R/GA Tokyo ve Japon perakende markası Muji, Paris’teki mağazalarında yeni yılı kutlamak için geçiçi olarak duracak bir yerleştirme sanatı tasarladı. Tasarım 1967’de çıkan Lite Brite oyuncağının büyük ve dijital versiyonuna benziyor. Lite Brite oyuncağında siyah bir paneliniz oluyor ve siz bu panele renkli ve neon parlayan çizimler yapabiliyorsunuz. Paneldeki dişlere parlayan renkleri olan parçaları geçiriyorsunuz.

Muji ve R/GA Tokyo da yarattığı paneli 37.968 kalemden oluşturuyor. Projede 0,5 mm farklı renklerde kapakları ve aynı boyutu olan kalemler birer piksel değer olarak konumlanıyor. Kalemler, kare kutulara eşit sayıda koyuluyor. Bu şekilde oluşturulan ekrana, hareket edebilen canlı desen ve görüntüleri projeksiyon yansıtma yapıyorlar. Böylece Muji kalemlerle Tokyo’daki gökyüzünün canlı bir muralına tanık olunabiliyor. Hem de Paris’te olmanıza rağmen!

Tokyo’dan Paris’e Sevgilerle

Projeksiyon yansıtma da günümüzün popüler tekniklerinden. Öyle seviliyor ki ormana, yüzlere hatta pirinç tanesine yansıtılıyor. League of Legends gibi oyunların açılış seremonilerinde projeksiyon yansıtmayla gösteriler yapılıyor. Bir 2015 ve 2016 kadar yüksek bir kullanım trendi yoktu belki ama yine de uygulamaya dökülecek fikirler için yaratıcı kullanılırsa güzel bir yöntem.

Muji perakende şirketi olarak farklı işlere destek olmayı ve denemeyi seviyor. Geçtiğimiz sene tasarladıkları evde ücretsiz yaşayacak kiracılar aramışlardı. Daha evvelinde yine 10.000 Muji ürünü ile Tokyo’yu baştan yaratmışlardı. Seviyorlar farklı ve tatlı bahsedilecek işler yapmayı marka olarak.

R/GA’in yaptığı açıklamaya göre yerleştirme, Muji ve Tokyo Metropolitan Government (Tokyo Büyükşehir Belediyesi) tarafından yılbaşı hediyesi olarak Paris’e verilmiş. R/GA ise belediyeye ve perakende şirketine yardımcı güç olarak bulunmuş. Yerleştirmeyi yolunuz Paris’e düşerse ya da oradaysanız Muji Forum des Halles alışveriş merkezinde görebilirsiniz. 17 Aralık’tan itibarense kalemler müşterilere verilecek

Görsel: Youtube