Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tokyo’yu 10.000 Adet MUJI Ürünüyle Baştan Yaratmak

Tokyo’yu 10.000 Adet MUJI Ürünüyle Baştan Yaratmak

Minimalist ve doğa dostu ürünleriyle gönlümüzü fetheden MUJI, anavatanının başkenti Tokyo'yu kendi tasarım objeleriyle yeniden yaratıyor.

MUJI, Japon yaşam tarzını ve zihniyetini ürünlerinin tasarımıyla yansıtan uluslararası bir perakendeci. Doğa dostu, minimalist, geri dönüştürülebilir binlerce farklı kırtasiyelik, giyim kuşam, mutfak aletleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan MUJI’nin marka ismi ise “markasız, markası olmayan” anlamına gelen Mujirushi Ryōhin‘den geliyor. Ayrıca MUJI, 2013 yılı itibariyle dünya üzerinde toplam 585 adet satış noktasına sahip durumda.

MUJI’nin ülkeleri ve kültürleri için olan bu önemini yaratıcı bir avantaj olarak kullanan Japon ajans Dot by Dot, 10.000 adet MUJI ürünü kullanarak başkent Tokyo’yu baştan yarattı.

Yeryüzünün en siberpunk manzarasına ev sahipliği yapan Shibuya semtinden tutun Tokyo Kulesi’ne başkentin en sembolik yapılarının ve kentsel düzeninin; çeşitli düzenleyiciler, kalemler, silgiler, ev aksesuarları ve tasarım objeleri aracılığıyla oluşturulduğu yerleştirmenin ismi ise “10.000 Shapes of Tokyo“.

5-15 Mart arasında Taipei MUJI‘de, 19 Mart-26 Nisan arası amiral mağazası New York 5th Avenue MUJI‘de sergilenecek olan kompleks ve devasa yerleştirme ile ilgili daha fazla detaya ve yapımında kullanılan her bir objeye buradan ulaşabilirsiniz.


Görseller; MUJI