Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muji’den Katlanarak Hacmi Yarısına Düşen Bavul

Muji’den Katlanarak Hacmi Yarısına Düşen Bavul

Japon perakende markası Muji seyahatlerimiz bittiğinde ne yapacağımızı bilemediğmiz büyük bavullarımızın hacmini yarısına düşüren bir çözüm geliştirdi.

Seyahat etmek en güzel eylemlerden biri. Kişi yeni yerler görüyor, deneyimler ediniyor ve farklı insanlarla tanışıyor. Kültür öğreniyor, hatta belki birilerine kendi kültüründen bahsediyor. İnsan özgürleşiyor seyahat ederken. Hayata dair yüklerini geride bırakıyor, sadece bir çanta ya da bavul kadar yükü oluyor. Tabii ki çanta değil bavulunuz varsa bu biraz seyahatinizi yavaşlatabiliyor. Genellikle bavullar çantalardan çok alışveriş arabası hantallığında olduğundan da kişiye dışarıda gezerken yük olur ve hemen kalınacak yere ulaşılıp ilk iş o bavul bırakılır.

Bavulların bir diğer problemi ise kullanmadığınız zamanlarda nasıl duracağı. Bavullar boşken fazlasıyla yer kaplıyorlar çünkü. Sevdiğimiz marka Muji de bu soruna çözüm bulduğu bavulunu bizlere tanıtıyor. Markanın kendi tasarımı olan yumuşak bavul, işiniz bittiğinde yarısı hacmine düşürülebiliyor. Böylelikle bir bavulu bile yatağınızın altında, çekmecenizde saklayabiliyorsunuz.

Bir Kaykayla Aynı Hacimdeki Bavul

Özellikle şehir yaşamında birçoğumuz başımızı sokacak kadar ev bulabiliyor. Bu yüzden de evimizde de her alanımız değerli oluyor. Bir de zaten kimse bavulu kullanmazken etrafta görsün sevmez. Hep bavullar seyahatler sonrası bir yerlere itilir ve boynu bükük diğer seyahati beklerler. Muji’nin yarı yarıya küçülebilen bavulu kullanıldıktan sonra kenarda köşede kalıp yer kaplamayacak.

Muji perakende şirketi olarak farklı işlere destek olmayı ve denemeyi seviyor. Geçtiğimiz sene tasarladıkları evde ücretsiz yaşayacak kiracılar aramışlardı. Daha evvelinde yine 10.000 Muji ürünü ile Tokyo’yu baştan yaratmışlardı. Bu sene de yeni yılın gelişini kutlamak için Paris’teki dükkanlarının önünde 37.968 kalemle yılbaşı muralı yapmışlardı. Seviyorlar farklı ve tatlı bahsedilecek işler yapmayı marka olarak.

Muji’nin yeni bavulu sayesinde de seyahat edenler hem seyahat sırasında hem de sonrasında daha az hacim kaplayan bavulları ile rahatça seyahat edebilecek. S olarak geçen ufak bavul 2-3 günlük eşya alabiliyor, neredeyse 36 litre. L olan büyük boy bavul ise yaklaşık olarak 63 litre ve 5-6 günlük seyahatler için öneriliyor. İkisini de alırsanız yine ama tek bavul kadar yer kaplıyorlar, ama Muji usulü tek bavul. Yani S’yi L içerisine koyup katlayabiliyorsunuz. S olanın fiyatı 9.900 yen, L ise 12.900 yen. Bagajınızdan herhangi bir nesne çıkarmadan bagajınızı küçültme keyfini Muji’nin yeni bavuluyla deneyimleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube