Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bavulun Kendisi Değil, İçindeki Önemlidir

Bavulun Kendisi Değil, İçindeki Önemlidir

Delsey, GPS izleme özelliğini duyurmak için hazırladığı canlandırma filmde izleyici dünyanın dört yanında duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Günümüzde bavulumuzun nerede olduğunu an be an akıllı telefonlar üzerinden takip etmek çok zor bir şey değil. Akıllı bavullar ve konum bilgisini ileten etiket teknolojileri ile kayıp bagaj sorunu belki de yavaş yavaş tarihe karışıyor. Tanınmış bavul ve çanta markası Delsey Paris de zamansız tasarım anlayışını yenilikçi teknolojilerle buluşturduğunu nefis bir canlandırma filmle duyuruyor. Üstelik de bunu kuru kuru anlatmak yerine, gözlerimiz yaşartacak duygusal bir hikayeyle yapıyor.

Reklam ajansı Buzzman Paris tarafından yaratılan 3 buçuk dakikalık film; genç bir adam olan Simon’ın hikayesini, daha doğrusu yolculuğunu anlatıyor. İş içerisinde boğulmuş, gece-gündüz çalışan genç adam, babasının ölüm haberini alınca annesinin yanına gidiyor. Babasının koca göbeği ve sakalı ile dünyanın farklı noktalarında çekilmiş fotoğraflarına bakarken annesi babasının ona bıraktığı bir mektup getiriyor. Mektup babanın oğluna akıllı bir bavul içerisinde çok önemli bir hazine bıraktığını açıklıyor.

Film bu noktadan sonra Simon’un bavulu bulma çabasını anlatıyor. Akıllı telefonu sayesinde GPS izleme özelliği ile bavulun nerede olduğunu gören adam, bavulun peşinde Meksika’dan Nepal’e, Şangay’dan Türkiye’ye uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Dünyanın dört yanını dolaşan adam sonunda bavulun yeniden Paris’e dönmesiyle evine dönüyor ve bavulu orada buluyor. İçini açtığındaysa bir mektup daha kendisini bekliyor.

delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_ delsey_buzzman paris_what matters is inside_fransa_bigumigu_

Delsey Pluggage ile Bağlantılı Bavullar

Mektubun içeriğini filmin sürprizini bozmamak açısından burada söylemeyelim ama göz yaşartacak türden bir final olduğunu da belirtelim. “What Matters is Inside” adını taşıyan film; bir yandan Delsey Pluggage altında lansmanı yapılacak akıllı bavul sistemini tanıtıyor. Amerika’da çok yakında lansmanı yapılacak bu ürün, bavula entegre bir izleme cihazı ve buna yönelik bir uygulama sayesinde GPS bilgisini sahibine iletiyor. Bu özelliği duyuran film de teknolojiye odaklanmak yerine, insana, bavulun taşıdıklarına ve yolculuğa odaklanarak Delsey markasının insana ve yenilikçiliğe önem veren kimliğine sadık kalmayı başarıyor. Hayatta önemli olanın vardığımız yer değil, yolculuğun ta kendisi olduğunu vurgulayan film; bunu yaparken de enfes canlandırma görüntülerle bizi dünya üzerinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Filmin duygusallığı ve şahane görselliğinin altında daha önce yine bir başka nefis canlandırma olan Justino filmindeki Passion Pictures ve Against All Odds ekibinin imzası var. Nitekim bu filmin duygusallığı da güçlü görsel dünyası da Justino ile benzer kalitede.

Film; dijital ortamda ve yaz boyunca Air France uçuşlarında yayınlanacak. Kampanya aynı zamanda sosyal medyada #WhatMatterIsInside etiketiyle destekleniyor. Sosyal medya platformunda insanlar yolculuklarından görüntüleri bu etiketle paylaşıyor.

Künye:

Reklamveren: Delsey
Reklam Ajansı: Buzzman Paris
Ajans Başkanı / Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Georges Mohammed-Chérif
Başkan Yardımcısı Thomas Granger
Genel Müdür: Julien Levilain
Yaratıcı Yönetmen / Reklam Yazarı: Souen Le Van
Sanat Yönetmeni: Carole Morlot
Müşteri İlişkileri Başkanı: Xavier Devaux Landragin
Stratejik Planlama: Fanny Camus-Tournier
Sosyal Medya Başkanı: Julien Scaglione
İletişim / Halkla İlişkiler Başkanı: Amélie Juillet
İletişim / Halkla İlişkiler Yöneticisi: Paul Renaudineau
İletişim / Halkla İlişkiler Asistanı: Suzanne Langlais, Victoire Fouquet-Lapar
TV Yapım Başkanı: Vanessa Barbel
TV Yapım: Ayman Jaroudi
Yapım: Passion / Paris
Ses Yapım: Schmooze
Yönetmen: Against All Odds
Yapımcı: Marc Bodin-Joyeux
Post Prodüksiyon: Chorok Mouaddib
Ses Sanatçısı: Mathieu Lamboley

Görsel: YouTube