Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Gibi Bavullar

LEGO Gibi Bavullar

Liam de la Bedoyere'nin LEGO bloklarından ilham alarak tasarladığı "Lugo", işlevsel avantajları olan eğlenceli bir bavul konsepti.

Mobilya tasarımından tipografiye, baskı kalıbına, ayakkabılara, haritalara, sanat tarihine ve daha nicelerine hayatın her alanında bir şeylerin LEGO versiyonunu görmek mümkün. Bu olanağı kimi zaman LEGO kendisi sunuyor, kimi zaman da bağımsız tasarımcılara ilham oluyor. En son Room Copenhagen ve LEGO iş birliğiyle ortaya çıkan Wooden Homeware isimli ev eşyası koleksiyonu yetişkin LEGO tutkunları arasında büyük heyecan yaratmıştı. Bu koleksiyondaki eşyalar, oyuncak blokların büyük ölçekli ve ahşap versiyonlarıyla tasarlanmıştı. Şimdi de Liam de la Bedoyere’nin bu koleksiyonu anımsatan Lugo isimli bavul tasarımı var sırada.

Rengarenk blok bavullar: Lugo

Henüz pandemi öncesindeki kadar seyahat etmiyor olabiliriz ama ekonomik engellere takılarak da olsa yavaş yavaş açılmaya başlıyoruz. Hatta bazılarımız iki yıl boyunca yapamadığı seyahatler için intikam alırcasına gezi planları yapıyor. Bu yeni sayfayı kullanışlı bir bavulla açmak gerçekten iyi olurdu. Liam de la Bedoyere’nin tasarımı, bavul konseptine yeni bir soluk getirerek hayal gücümüzü renklendiriyor. Hem işlevsel hem de havalı ve eğlenceli bir tasarım bu.

lego bavul

Bavulların bir tarafında 2 diğer tarafında 6 çivi bulunuyor. Bu da dikkatle incelediğinizde LEGO bloklarından biraz daha farklı bir şekilde birbirine geçtiklerini gösteriyor. Görsellerden anlaşıldığı üzere bavulların bu şekilde birbirine kenetlenebilmesi, havalimanında ve konaklama esnasında kullanıcıya kolaylık sağlayabilir. Örneğin otelde bavullarınızı daha az yer kaplayacak şekilde istifleyebilirsiniz. Bu sistemin taşıma sırasında da kullanılıp kullanılamayacağı biraz belirsiz. Bu konuda detay verilmemiş. İki bavulu birbirine takıp öyle yola devam etmek bazı durumlarda çok kullanışlı olabilirdi.

Liam de la Bedoyere, İngiltere’de catering hizmetleri sırasında kullanılan sergileme ve servis ürünlerinin tasarımını yapan Dalebrook Supplies‘ın tasarım başkanı. Instagram’da can sıkıntısı temalı hesabı Bored Eye Design ile tanınan tasarımcı, bu bavulun da canı sıkıldığında yarattığı kişisel bir proje olduğunu açıklamış. Konsept olmanın ötesine geçerek gerçek bir ürüne dönüşecek mi bakalım. Siz ne dersiniz, güzel olmaz mıydı?

Yaratıcı bavul projeleri ilginizi çekiyorsa burada daha fazlasını görebilirsiniz.

lego bavul

Görsel: Instagram