Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçilerin Yol Güvenliğini Sağlayan Kol Bandı

Bisikletçilerin Yol Güvenliğini Sağlayan Kol Bandı

Flasher isimli kol bandı farklı modlara sahip LED ışıklarıyla e-scooter ve bisiklet sürücülerinin yolculuğunu daha güvenli hale getirirken onların görünürlüğünü artırıyor.  

Bisikletler için bugüne kadar kasklardan römorklara, lastiklerden sürüşü daha keyifli hale getiren ekipmanlara kadar birçok ürünün ve özelliğin haberini yazdık. Hiç kuşkusuz yol güvenliği bisikletçiler ya da şehir içinde elektrikli scooter kullanıcıları için önem arz ediyor. Sürücünün gece ya da gündüz fark etmeksizin motorlu taşıtlar tarafından fark edilmesini sağlayan bununla birlikte trafikte güvenli yolculuk etmesine imkan tanıyan Flasher, bisikletçiler için kullanışlı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Flasher LED ışıklar ve ivmeölçeriyle bisiklet sürücüsünün farları oluyor

Flasher’ın kurucuları, ürünlerini giyilebilir bir güvenlik aygıtı olarak konumlandırıyor. Sağ ve sol kola takılan iki kol bandı e-scooter, bisiklet ya da kargo bisikleti sürücülerinin yolculuğunu daha güvenli hale getirirken onların görünürlüğünü artırıyor. LED ışıklar sahip kolluklar; beyaz, kırmızı ya da sarı ışık vererek farklı durumlarda sürücünün keyifli bir sürüş deneyimi yaşamasına imkan tanırken yoldaki güvenliğini de sağlıyor.

LED’lerle donatılmış iki kol bandı; hareket kontrollü dönüş sinyali, acil durum fren lambası ve farklı görüş modlarıyla keyifli ve rahat bir yolculuğun anahtarı oluyor.

Bisiklet sürücülerinin sağa veya sola dönmek istediklerini belirten kol hareketlerinden ilham alan Flasher, sürücülerin ellerini kaldırmadan sinyal vermesine imkan tanıyacak bir özelliğe sahip. Gidonları tutarken dönmek istediği yöndeki dirseğini hafifçe dışarı atarak sinyal verebiliyor. Bu sayede hem bisikletin kontrolünü kaybetme riski yaşamıyor hem de diğer sürücüleri uyarmış oluyor.

Sürüş sırasındaki bir diğer tehlikeli durum ani fren anlarında yaşanıyor. Flasher’ın bu durum için de güzel bir çözümü var. Ani freni algılayan kolluklar her iki kol bandında kırmızı flaşörleri yakarak arkadaki araçlara sinyal veriyor. Her iki özellikte de kol bantlarındaki ivmeölçerler sayesinde hareket tabanlı ışık kontrolü sağlanıyor.

Gece ya da gündüz, bisiklet sürerken ya da koşu yaparken

Flasher, sadece şehir içi mikro mobilite araçlarını kullananlar için değil gece koşuları yapan için de görünürlük sağlıyor. Acil durum fren lambaları ve sinyal özelliğinin haricinde gece modu sayesinde sürüşün yanı sıra koşarken ya da köpeğinizi gezdirirken görünür olmanıza imkan tanıyor.

LED ışıklı kol bantları yaklaşık 1,5 saatlik dolumun ardından gece modunda 9 saate kadar gündüz modunda ise 19 saate kadar kullanılabiliyor. Yenilikçi mekanizması sayesinde ürünü kola takmak da oldukça kolay. Ayarlanabilir kol bantları pantenli teknolojisi sayesinde tek bir hareketle kola sabitleniyor.

Kickstarter üzerinden fon toplayan ürün sürecin başlamasından kısa bir süre sonra hedeflediği bütçeye ulaştı. Avusturya merkezli girişimin yeniliklerinden ve proje sürecinden haberdar olmak için internet sitesini, Instagram ve Twitter hesaplarını takip edebilirsiniz.

 

 

Görsel: Kickstarter, Flasher