Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet İçin Motorlu Römork

Bisiklet İçin Motorlu Römork

Biomega tarafından tasarlanan Ein, yükün sürücü değil kendi motoru tarafından çekilmesini sağlayan elektrikli bir bisiklet römorku.

Mikro mobilite pandeminin de etkisiyle hızla yükseliyor. Hatta bu mikro araçlara duyulan ilgi nedeniyle ülkemizde de e-scooter yönetmeliği de tekrar düzenlendi. Bu süreçte, taşıma/kargo ve kamp için de ideal bisiklet ve scooter tasarımlarıyla sıkça karşılaşmaya başladık. Römork bisiklet karavanı, elektrikli kargo bisikleti, sürücünün insan taşımasını sağlayan bisiklet ve scooter’lar ve römorkla yük taşıyabilen arazi scooter’ı aklımıza kazınan örneklerdendi. Ein de bisikleti yük taşıma amaçlı kullananlar için oldukça etkileyici bir tasarım olarak bu gruptaki yerini alıyor.

Bisikletçinin hareketini ve hızını algılayan römork: Ein

Elektrikli motor desteği tercih etmeyen bir bisiklet tutkunu olarak, yük taşırken bazen ikileme düşüyorum. Alışveriş yapmak durumunda kaldığımda işimi kolaylaştıracak bir destek fena olmazdı diye düşündüğüm anlar yaşıyorum. Özellikle de toplu alışveriş yapmak ya da yanıma bazı eşyalarımı alıp merkezden uzaklaşmak istediğim pandemi sürecinde bu durum daha sıklaştı. Indiegogo’da fonlanmakta olan Ein tam da bu durumlarda oldukça işe yarayabilecek bir araç. Normalde bir elektrikli bisiklete ihtiyaç duymayan, ancak römork çekerken bu desteğe hayır demeyecekler için ideal.

Danimarkalı elektrikli bisiklet üreticisi Biomega tarafından üretilen Ein; monokok polipropilen bir gövde, alüminyum iskelet ile kol ve 250 watt’lık bir göbek motoru ile donatılmış tek bir arka tekerden oluşuyor. Motor, römork gövdesinde bulunan ve yeniden şarj etmek için çıkarılabilen bir lityum iyon pilden güç alıyor.

Kargo veya çocuk taşıma amaçlı kullanılabiliyor

Biomega’nın açıklamalarına göre, bisikletçi durduğunda veya hızlandığında römork tekerleğinin artan dönme hareketi algılanıyor. Motor, bu hareketle orantılı olarak anında tepki veriyor ve bisiklette bir yavaşlama algılayana kadar tekerleğini aynı hızda hareket ettiriyor. Bu sayede de römorkun yarattığı ağırlık sürücüye yük olmuyor.

ein

Ein, su geçirmeyen plastik kapağı sayesinde güvenli bir kargo aracı olarak işlev görebiliyor. Öte yandan içine 2 ayrı çocuk koltuğu eklenerek çocuk taşımayı da mümkün kılıyor. 5 saatlik şarjla 85 ila 150 km yol alabiliyor. Öte yandan taşınan yükün ağırlığına göre bu menzil değişkenlik gösterebiliyor.

Görsel: Indiegogo