Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Bisiklet için Römork Karavan

Elektrikli Bisiklet için Römork Karavan

CreaCon tarafından elektrikli bisikletler için yaratılan Scout, pandemi döneminde güvenli bir konaklama imkanı sunuyor.

Salgın başladıktan sonra bisiklet pek çoğumuz için temel ulaşım aracı haline geldi. Özellikle salgının zirve yaptığı kış aylarında da hava koşullarına rağmen bu konumunu koruyor. Bu nedenle bisikletleri kar bisikletine dönüştüren ENVO kiti gibi çözümlerle karşılaşıyoruz. Salgının bir başka yükselen yaşam biçimi de karavan hayatı. Bu noktada karavan ve bisiklet tutukusunu birleştiren Wide Path Camper gibi tasarımlara da rastlıyoruz. Şimdi ise elektrikli bisikletlere özel olarak CreaCon tarafından tasarlanmış Scout adlı römork karavan var karşımızda.

Scout, bisiklet tutkunları için sosyal izolasyona uygun konaklama imkanı yaratıyor

CreaCon‘un yepyeni keşif karavanı, bisiklet gezilerini daha kolay ve daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. Sosyal izolasyonun ruhuna uygun bir şekilde tek kişilik seyahat için harika bir çözüm. Büyüklüğü ve ağırlığı e-bisikletlere uygun olarak planlanmış. Bir yetişkin için barınma ve bol miktarda erzak depolama alanı sunuyor. Scout internet sitesinde “Scout ile her türlü uzun tatil gezisi için mükemmel bir donanıma sahipsin.” şeklinde tanıtılıyor.

15 mm kalınlığındaki, yüksek mukavemetli kompozit paneller, hem kullanıcıyı hem de aracın içine yüklenen erzak ve eşyayı sert hava koşullarından koruyor. Kullanıcı için yeterli mahremiyeti de sağlıyor. Kullanıcı brandalı giriş kısmında ayakta durarak üzerini değiştirebiliyor. Kamp süresince açılan ek alanlar, katlanarak üç dakikada kapanabiliyor ve Scout yeniden kompakt bir karavan halini alıyor.

Yakında çift kişilik versiyonu da piyasaya sürülecek

Şu anda compact ve center olmak üzere iki farklı versiyonu mevcut. Modele bağlı olarak boyutları 350 – 550 litre arasında değişen üç farklı saklama alanı sunuyor. Bu alanlara giysiler, uyku tulumları, yiyecekler, masa-sandalyeler ve çok daha fazlası sığabiliyor. Yakında iki kişilik bir konfigürasyonun da satışa sunulacağı belirtilmiş.

Bisikletin çevre dostu, ucuz, sağlıklı ve kentsel alanların en hızlı ulaşım araçlarından biri olduğu gerçeği, giderek daha fazla destekçi kazanıyor. Aynı zamanda kentsel alanların dışında bireysel ve sürdürülebilir bir seyahat biçimi olarak da ilgi görmeye başladı. Belki de otomobille seyahat dünyanın en demode seyahat biçimlerinden biri olacak. Yeter ki motorlu araçların baskın olduğu trafik düzeni değişsin ve bisikletçinin trafikteki güvenliği tam anlamıyla sağlansın.

 

Görsel: CreaCon

Hem Bisikletli Karavan Hem Tekne