Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Enerjili Karavan Bisiklet

Güneş Enerjili Karavan Bisiklet

GoCamp GoLo Bike, hem sürüş hem de konaklama için olabildiğince konfor sunan; elektrik destekli ve güneş enerjili bir karavan bisiklet.

Şimdiye kadar bisikletler ve elektrikli bisikletler için pek çok yaratıcı sıra dışı karavan tasarımına yer verdik. Hem bisikletli karavan hem de tekne olarak işlev gören şu hibrit araç hariç yer verdiğimiz bisiklet karavanlarının neredeyse tamamı çekme karavan şeklindeydi. Birazdan bahsedeceğim GoCamp GoLo Bike ise bir çekme karavan değil. Motokaravanın bisiklet dünyasındaki versiyonu gibi düşünebilirsiniz onu.

Bisikletle keyifli bir konaklama

Flevobike Technology‘nin yarattığı GoCamp GoLo Bike, hem bir bisiklet olarak hem de konaklama aracı olarak olabildiğince konfor sunan; elektrik destekli ve güneş enerjili bir karavan bisiklet. Üreticisi, bir evin hemen hemen tüm olanaklarını küçük bir treyler şeklinde sunduğu ve küçük boyutuna rağmen kullanışlı olduğu konusunda iddialı. Tasarım, şirketin GoLo bisiklet prototipine dayanarak yaratılmış. GoLo bisiklet kullanım kolaylığı ile yüksek taşıma kapasitesini birleştiren benzersiz bir kargo bisikleti olarak biliniyor.

GoCamp GoLo Bike; 85 x 220 cm yatak, çok işlevli bir masa, katlanabilir tente, cibinlik ve pencerelere sahip. Masada yemek yemek, oyun oynamak gibi aktiviteler için içine iki kişi bile sığabiliyor. Yalnızca 88 cm’lik sınırlı bir genişliğe sahip olup, kullanıcıların diğer sürücüleri engellemeden dar bisiklet yollarında veya ortak yollarda sürmesine olanak tanıyor.

Bisikletin elektrikli motor desteği kullanıcının hedefine rahat bir şekilde varmasını sağlıyor. Çatıdaki 400 watt’lık güneş enerjisi sistemi de bisikleti verimli bir şekilde şarj ediyor. 400 Wp güneş enerjisi sistemine ek olarak, e-bisiklet 1000 Wh pil, 250 W elektrik desteği ve hatta 60 W buzdolabı ile donatılmış. Tüm bunlar, günde 50 km’ye kadar bir menzil sağlıyor. Ayrıca tamamen şebekeden bağımsız sürdürülebilir bir bisiklet seyahatini mümkün hale getiriyor. Bu arada ilk GoCamp çoktan üretilmiş ve Hollanda’da şimdiye kadar 500 km yol kat etmiş.

Görsel: YouTube