Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Bisikletli Karavan Hem Tekne

Hem Bisikletli Karavan Hem Tekne

Zeltini'nin tasarladığı Z-Triton; elektrikli bisiklet, karavan ve tekne deneyimini birleştirerek farklı bir seyahat ve konaklama çözümü sunuyor.

Normale dönüş sürecine girdiğimiz bu dönemde pek çoğumuzun hayali şehirden uzaklaşıp salgın tehlikesinden uzak bir şekilde doğayla baş başa kalmak. Bu hayali kuranlar için karavan ve tekne gerçekten kulağa çok güzel gelen anahtar kelimeler. Daha önce yer verdiğimiz Departure One ve Sealander karada ve suda gidebilen birer römork karavan-tekne olarak bu hayali tek bir araçta birleştiren örneklerdi. Peki bu ikilideki karavanı bisikletli karavan olarak hayal etsek? Bu hayali gerçeğe dönüştüren Zeltini, Z-Triton adlı tasarımıyla büyülü karavan-tekne-bisiklet üçlüsünü bir arada sunuyor.

Z-Triton karada 3 tekerli elektrikli bisiklet karavanı suda ise tekne modunda yol alıyor

Z-Triton, ufak tefek görünse de 2 kişinin konaklayabileceği kapasitede bir araç. Hem kısa hem de uzun seyahatler için tasarlanmış. Karada 3 tekerli elektrikli bisiklet modunda gidiyor. Tekne moduna geçtiğinde tüm tekerler yukarı doğru yatay şekilde katlanıyor ve arka tekerlerin altına minik şişme dubalar ekleniyor. Z-Triton ile gölde ve nehirde seyahat etmek (10 km’ye kadar menzil) mümkün ancak denize ya da okyanusa açılmak için uygun bir araç olmadığını belirtelim.

Kullanıcı uyuyacağı zaman koltukları çıkarıp karavan-tekneyi yatak odası haline dönüştürülebiliyor. Z-Triton yastıklar, uyku matları ve uyku tulumlarıyla birlikte olabildiğince konforlu bir konaklama imkanı sunuyor.

Aracın üstündeki baca benzeri kısımlar, bazı temel pişirme işlemlerini kolaylaştırıyor. Ayrıca bu baca benzeri kısımlardan birine saksı yerleştirerek doğal yaşama uygun bir dekorasyon yapmak mümkün. İçeride, depolama için altı raf ünitesinin yanı sıra yiyecek hazırlama ve yemek için katlanabilir bir masa bulunuyor.

Araç 3 tekerli bisiklet modundayken hem insan gücüyle hem de elektrikli motoruyla yol alabiliyor. Motor 40 km menzilli şarj edilebilir bir batarya ile çalışıyor ve menzil arazi şartlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Araçta altı tane güneş paneli de bulunuyor. Ayrıca USB şarj portları ile donatılmış.

Sürücünün konforu, yastıklı bir koltuk ve hava şartlarından koruyan aerodinamik bir şemsiye ile sağlanmış. Bisiklette iki adet su şişesi kafesi, emniyet kemerli katlanabilir bir yolcu koltuğu, bir kahve fincanı tutucusu ve çocuk koltuğu ile değiştirilebilen bir evcil hayvan koltuğu da yer alıyor. Aracın ön – arka ışıkları ve kornası da var.

Bisiklet kadrosu çelikten, yolcuların bindiği gövde genel olarak kontrplak ve fiberglas karışımı bir malzemeden yapılmış. Bazı gövde parçaları ise biyoplastik malzeme ile 3B olarak basılmış. Proje prototip aşamasını geçtikten sonra başka malzemeler de kullanmayı planlıyorlar. Zeltini hala aracın farklı prototiplerini farklı ortamlarda ve hava koşullarında test ediyor ve 2021 yazında fiyat ve stok durumu hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı hedefliyor. Z-Triton Z-Triton

Z-Triton

Z-Triton

Z-Triton

Görsel: Zeltini