Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Suda Hem de Karada Giden Elektrikli Karavan

Hem Suda Hem de Karada Giden Elektrikli Karavan

Alman Caracat şirketi, patentini aldığı sistemiyle karavan ile katamaranı birleştirdi ve elektrikli bir amfibi taşıt tasarımı ortaya çıkardı.

Dünyanın dörtte üçü sudan oluşuyor ve bu da geri kalan yalnızca dörtte birlik bir kesimin tekerlekli araçlar için uygun olduğu anlamına geliyor. Pandeminin getirdiği trendlerden biri olan karavan hayatıyla yakından ilgileniyorsanız, gidebileceğiniz rotaların fiziki koşullarla sınırlı olabildiğini fark etmişsinizdir. Alman Caracat şirketi, amfibi (hem suda hem de karada yaşayabilen) yeteneğine sahip yeni tasarımıyla sıradan bir karavan için sınırları ortadan kaldırıyor. Caracat, şirket sahibinin kızı Aylin’in fikri ve Schneider Caravaning ortaklığıyla karavanların alt kısmında bulunan ve duba adı verilen gövdelerin açılıp kapanmasını sağlayarak karavanı katamaran haline getirmeyi mümkün kılan patentli bir sistem geliştirdi.

Caracat 860 üç modele sahip: 66, 76 ve 86. Bu isimler metre cinsinden tam uzunluklarını ifade ediyor. Caracat 860 modellerinde 4 ila 6 kişi ağırlanabiliyor. Tüm modellerin küçük bir balkonu ve güneşten koruyan bir tentesi bulunuyor. Güverte donanımı sıradan bir katamaran ile aynı. Üçünün de çatı bölümleri güneşlenme terası olarak kullanılmak üzere tasarlandı. Ağırlıklı deri ve ahşap kaplama iç tasarımı, daha çok bir stüdyo daireyi andıran Caracat 860, katlanır yataklı iki oturma alanı, duşlu banyo, mutfak ve gardırop bulunduruyor. Yalnızca banyo diğer bölümlerden ayrı olarak konumlandırılmış durumda. Aydınlatma sorunu yaratmayacak kadar geniş yan camları dayanıklılığı sağlaması için termal temperli.

Kullanıcılar ısıtma, klima ve mutfak ekipmanları için gaz, dizel-elektrik ve sadece elektrikli seçenekler arasından seçim yapabiliyorlar. Çatıya monte edilen açılır çadırlar alanın genişlemesini sağlıyor ve salon alanı uyku alanına dönüşebiliyor. Elektrikli bir taşıt olan Caracat 860’da tuvalet atıkları içeride yakılarak yok ediliyor.  Uluslararası B1 ehliyeti olan herkesin kullanabileceği Caracat 860; şirketin ifadesiyle boyutu ile park, imha mekanizması ile de atık maliyetlerini düşürüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Caracat (@caracat.de)’in paylaştığı bir gönderi

Caracat kadar iddialı bir tasarım olmasa da, Zeltini’nin tasarladığı hem bisiklet hem tekne Z-Triton da amfibi taşıt örneklerinden sayılabilir.

Hem Bisikletli Karavan Hem Tekne

Görseller: Caracat, Instagram