Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Otomobilleri Şarj Edebilen Karavan

Elektrikli Otomobilleri Şarj Edebilen Karavan

Prototip aşamasındaki çekme karavan "Boulder", kamp yapmayı seven elektrikli otomobil sahipleri için hem konaklama hem de şarj istasyonu olarak işlev görecek.

Elektrikli otomobille merkezden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmanın getirdiği en temel sorun, aracın şarjının bitme olasılığı. Bulunduğunuz noktada mahsur kalmanıza neden olabilecek bu sorun, güzel bir doğaya kaçış serüvenini kabusa çevirebilir. Colorado Teardrops doğayı seven elektrikli araç sahiplerine, taşınabilir şarj cihazı olarak da işlev gören bir çekme karavan sunarak bu soruna çözüm öneriyor.

Hem karavan hem de mobil şarj istasyonu

Boulder isimli karavan, 75kWh piliyle elektrikli araçları şarj etme imkanı sunuyor. Böylece kullanıcısına şehirden mümkün olduğu kadar uzaklaşma imkanı tanıyor. Kullanıcı, güneş panellerini dahil etme seçeneğini de eklerse gideceği mesafeyi daha da uzatabiliyor. Yaklaşık 80 dakikada aracı %80 şarj edebiliyor. Henüz seyir halindeyken şarj edebilme özelliğine sahip değil.

Boulder 12 fit (3,65 m) uzunluğunda. Yakında 17 fit (5,18 m) ve 27 fit (8,22 m) seçeneklernin de sunulması hedefleniyor. İki yetişkinin konaklayabileceği için büyük boy bir yatağı bulunuyor. Ayrıca 2 çocuğun uyuyabileceği ranzaları da var. Bu sayede dört kişilik bir aile bu karavana sığabiliyor. Ayrıca saklama üniteleri, araç kutusu, masası ve arka kısmında mini mutfağa dönüşmesini sağlayan açılır rafları da bulunuyor.

Bu karavanla ilgili akıllara takılan en önemli soru, kendi ağırlığının da otomobilin şarjından yiyebileceği. Kendisi boşken bile yaklaşık 998 kg. Dolayısıyla yola çıkarken bu minik kısırdöngüyü de hesaba katmak gerek. Gerçi kendi tüketeceği şarjı bile sağlayabilmesi, elektrikli otomobil kullanıcıları açısından çok iyi bir avantaj olsa gerek.

Şu an prototip aşamasında olan karavan için kayıt yaparak ön sipariş verilebiliyor. Farklı boyutlar ve ek seçenekler için farkı fiyatlarla sunulacak karavanın başlangıç fiyatı 67.000 dolar.

Radarımıza takılan diğer sıra dışı karavanlara, buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Colorado Teardrops