Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Araçla Uzun Süreli Kamp İçin Tasarlanmış Karavan

Elektrikli Araçla Uzun Süreli Kamp İçin Tasarlanmış Karavan

Geniş ve konforlu bir yaşam alanı sunan aerodinamik karavan Lightship L1, kendini çeken elektrikli aracı şarj edebiliyor.

Elektrikli araçlar için tasarlanmış hafif çekme karavanlar, gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor. “Sıfır emisyonlu yolculuk” fikrine odaklanan bu römorklar, şebeke dışında uzun süreli konaklamaları mümkün kılan pil paketi ile entegre ediliyor. Bu karavanlar, gerektiğinde kendisini çeken elektrikli aracı yeniden şarj etme imkanı sunarak kullanıcılara gönül rahatlığı vadediyor. Bunlardan biri de prototip aşamasındaki çekme karavan Boulder idi. Şimdi sırada daha geniş bir yaşam alanı ve konfor sunan Lightship L1 var.

elektrikli araç için karavan

Yüksek aerodinami, düşük sürtünme ve küçük ev benzeri konfor

Lightship RV tarafından elektrikli kamyonetle çekilmek üzere tasarlanan lüks Lightship L1 karavan, kendi yerleşik yerleşik sistemlerine ve tüm elektrikli cihazlara güç sağlayabiliyor. Ayrıca şebekeden uzaktayken elektrikli aracı şarj edebilen yerleşik bir 40 kilowatt saatlik pil (80 kilowatt saate yükseltilebiliyor) ile birlikte geliyor. Çatıda ve tentelerde, römorkun aküyü şarj etmek için kullandığı 3kW’a kadar enerji üreten güneş panelleri yer alıyor.


Tavan kamp halindeyken dikey olarak genişleyebiliyor. Yoldayken (Yol Modu) 6,9 fit (2,1 m) iken, Kamp Modunda 3 fit kadar (0,9 m) daha yukarı doğru açılabiliyor. Lightship’in elektrikli seyahat treyleri 27 fit (8,22 m) uzunluğunda, 8,6 fit (2,6 m) genişliğinde ve içindeki fırın, bulaşık makinesi gibi yerleşik eşyalarla birlikte 7.500 pound (3.175 kg) ağırlığında. Hafif tasarım ve aerodinamik kombinasyon, römorkun sürtünmeyi en aza indirmesini sağlıyor.

Lightship RV’ye göre “klasik bir karavandan 3 kat daha aerodinamik” olan L1, otomotiv sınıfı kompozit malzemeden üretilmiş. Aerodinamik üstünlüğü ise sanal bir rüzgar tüneline dayanıyor.

elektrikli araç için karavan

İç kısımda da dışında olduğu gibi otomotiv sınıfı konstrüksiyon kullanılmış. Kullanılan kumaş, yüzde 70 geri dönüştürülmüş polyesterden yapılmış. 6 kişiye kadar konaklama kapasitesine sahip. Dönüştürülebilir yataklara, iki (iç ve dış) mutfağa, yağmur suyu kullanan duşu ve tuvaleti olan bir banyoya sahip. Her cephesi açılabilir cam pencerelerle donatılan karavan, hem görüntüsüyle hem de kullanıcıya içeriden sunduğu 360 derece manzarayla fark yaratıyor.

İçerideki mutfakta, set üstü ocak, fırın ve lavabonun yanı sıra bulaşık makinesi mevcut. Sürgülü dış mutfak ise kamp tarzı indüksiyonlu ocak ve katlanabilir lavabo ile donatılmış. Tezgah, ileri dönüştürülmüş plastik atıklarından yapılmış. Lightship L1, 125.000 dolardan başlayan fiyatlarla, ön siparişle sunulmuş.

elektrikli araç için karavan

 

Görsel: Lightship L1