Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buz Küplerinde Desenler Oluşturan Tepsi

Buz Küplerinde Desenler Oluşturan Tepsi

The Ice Designer, buz küplerinin yüzeyinde desenler oluşturarak içecek sunumuna şık bir dokunuş katıyor.

Buz gelip geçici bir malzeme olsa da yaratıcı işlerin sıkça parçası oluyor. Hatta bu gelip geçicilik yönü de işin karakteri haline geliyor. Buz hasadını konu alan ve buz kullanarak yapılan benzersiz animasyon Freeze Frame bunlardan biriydi. Néle Azevedo’nun buzdan figürlerle yaptığı yerleştirmeler ve Berlin sıcaklarından ilham alan tasarımcıların yarattığı buzdan kolye de dikkate değerdi. Bu defa ise buzları şekillendiren The Ice Designer var karşımızda.

“Sunum her şeydir”

The Ice Designer markası altında tanıtılan buz tasarım tepsisi, pirinçten yapılmış ve farklı desenlere sahip bölümlerden oluşuyor. Toplam beş bölüm var ve her bölümde, desenleri buzun üzerine basan farklı desenlere sahip bir ızgara/kalıp yer alıyor. Bu ızgaralar, buzun yer yer hızla erimesini sağlayarak buz küpünü şekillendiriyor. Petek, üçgen, çizgi, dalga veya ananas desenli buzlarınız anında hazır oluyor. Videoları incelediğinizde, ızgaraların normal buz kalıplarıyla pek de elde edilemeyecek ince desenler oluşturduğunu görebilirsiniz. Buz küpünün her bir yüzünü teker teker ızgaranın üzerinde bekletmek, mangal yapar gibi maşayla küpü çevirmek gerekiyor.

Ürünün arkasındaki isim, barmen ve kokteyl sanatçısı (miksolojist) Tony Gonzales. Misyonunu şöyle açıklamış: “Amacım barların ve restoranların kokteyllerine bakış açısını değiştirmek. Sunum HER ŞEYDİR.”

The Ice Designer ile logonuzu buz küplerine basabilirsiniz

Standart ızgaraların yanı sıra tepsinize özelleştirilmiş ızgara yapılmasını da isteyebiliyorsunuz. Ürünle ilgili özelleştirme yapabilmeniz için dört farklı seçenek sunulmuş. Bu seçenekler sayesinde şirket logonuzu, buz küplerine basacak bir ızgara sahibi olabiliyorsunuz. İsterseniz tüm ızgaraları özelleştirebileceğiniz üçlü veya beşli tepsi seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Tepsiyle işiniz bittiğinde suyu uzun süre tabakta bekletmemeniz, tepsiyi kurulamanız gerekiyor.

The Ice Designer; barlar, oteller, restoranlar ve eğlence mekanları için marka kimliğini buzlara taşıyacak hoş bir dokunuş sağlıyor. Elbette bu ömrü çok kısa süreli bir hoşluk. Buzlar kısa sürede eriyecek belki ama içeceğini eline alan kişinin şahit olacağı o kısa süreli güzel sunum, mutlaka onda bir iz bırakacaktır.

Sosyal medyada olumlu yorumlar  kadar, ürününün gereksiz olduğu yönünde yorumlar da var. Siz ne dersiniz?

Görsel: Instagram