Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buz Yıldızlarının Büyüleyici Desenleri

Buz Yıldızlarının Büyüleyici Desenleri

Thomas Blanchard Sébastien Guérive’in "Bellatrix" parçası için buz yıldızlarının oluşumunu gösteren deneysel bir video hazırladı.

Mikro düzeyde çekimler, çıplak gözle görülmeyen güzellikleri ortaya çıkararak oldukça yaratıcı sonuçlar doğuruyor. Daha önce Don Komarechka, BBC’nin Forces of Nature belgeseli için hazırladığı Winter’s Magic adlı kısa filmle buz kristallerini konu almış ve şiirsel bir işe imza atmıştı. Wenting Zhu ise The Arctic isimli time-lapse videosuyla tuz kristallerinin desenlerini ortaya koymuştu. Bu defa da Thomas Blanchard’ın bir müzik videosu olarak hazırladığı buz yıldızı filmi var.

Bellatrix

Sıradan doğal olayları şiirsel bir filme dönüştürmek

Fransız video sanatçısı Thomas Blanchard bu dört dakikalık deneysel videoyu, Sébastien Guérive’in Bellatrix parçası için hazırlamış. Makro mercekten bakarak, sıradan bir bilimsel olayları büyüleyici ve başka dünyaya aitmiş gibi duran tablolar dizisine dönüştürmüş.

Siyah bir fona sahip olan ve 8K olarak çekilen video, sıcak suya atılan ve ardından soğutulan bir kimyasalın değişimlerini belgeliyor. Sıcaklıktaki düşüş, maddenin kararsız hale gelmesine neden oluyor, kristalleşmeyi etkinleştiriyor. Böylece merkezi bir noktadan dışarı doğru saçaklı sivri uçlar oluşuyor ve yıldız benzeri biçimlere bürünüyor.

Bellatrix

Bellatrix, sanatçının önceki projelerine benzer şekilde doğal süreçleri açığa çıkaran türden soyut bir değerlendirmesi.Sanatçının diğer çalışmalarını Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden inceleyebilirsiniz.