Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Peek Performance Etkinliğinde Tanıttığı Ürünler ve Yenilikler

Apple’ın Peek Performance Etkinliğinde Tanıttığı Ürünler ve Yenilikler

Apple'ın Peek Performance etkinliğinde; M1 Ultra çipi, iPad Air 5, Mac Studio, Studio Display, iPhone SE 3 ve iPhone 13’ün yeni renk seçeneği tanıtıldı.

Apple, 8 Mart tarihinde gerçekleştirdiği ve yaklaşık 1 saat süren Peek Performance etkinliği ile farklı kategorilerde yeni ürünlerin yanı sıra yeni işletim sistemi M1 Ultra’yı da duyurdu. Ayrıca iPhone 13 ailesine yeni renk seçeneği ekledi. M1 çipe sahip yeni iPad Air, A15 Bionic çipin performansıyla güçlenen, kompakt ve dayanıklı tasarımıyla dikkat çeken iPhone SE, yüksek performanslı Mac Studio ve 27 inç 5K Retina ekrana sahip Studio Displa tanıtılan ürünler arasındaydı. Apple’ın bir saatlik sunumunda paylaşılan yenilikleri derledik.

UltraFusion mimarisiyle benzersiz çip performansı

Apple’ın kişisel bilgisayarlar için dünyanın en güçlü çipi olarak tanıttığı M1 Ultra, masaüstüne benzersiz bir performans getiriyor. Çipi üretmek için iki M1 Max özel olarak tasarlanmış paketleme mimarisi UltraFusion kullanılarak birbirine bağlanıyor. Markanın şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi olan M1 Ultra, 114 milyar transistörü ve 64 çekirdekli GPU ile M1’den 8 kat daha hızlı.

Tabii ki bu 20 çekirdekli olağanüstü güçlü bir CPU akıllara pil performansı sorusunu da getiriyor. Apple’ın bu soruya da cevabı var. M1 çipinden kat kat güçlü M1 Ultra piyasadaki en üst düzey PC’den bile daha hızlı bir performansı 200 watt daha az güç harcayarak sağlıyor.

Yeni iPad Air, gelişmiş bağlantı özellikleri ve hızlı performansıyla dikkat çekiyor

Apple’ın şimdiye kadar en güçlü ve yetenekli iPad Air’i M1 çipi ile geliyor. Önceki iPad Air modellerine göre 2 kata kadar daha hızlı grafik performansı sunan 5. nesil iPad Air, bir önceki nesile göre yüzde 70 daha güçlü.

Yeni iPad Air’in arkasında 12 MP Geniş kamera yer alıyor. Kullanıcılara 4K kalitesinde video deneyiminin yanı sıra benzersiz bir AR deneyimi sunuyor. 10.9 inç Liquid Retina ekranı ve True Tone, yansıma önleyici ekran kaplaması gibi özelliklerle görsel deneyim üst seviyeye çıkıyor. Touch ID özelliği üst düğmede yerleşik olarak bulunuyor.

peek performance

5. nesil iPad Air, 2 kata kadar daha yüksek aktarım hızı olan bir USB-C bağlantı noktasına sahip. Tüm gün süren pil ömrü ve portatif yapısı sayesinde günlük kullanımlarda oldukça verimli olacağı izlenimini veriyor.

Karbon nötr olma hedefleri doğrultusunda ilerleyen marka iPad Air’de yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kasa, anakarttaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay, kasa ve hoparlör mıknatıslarında ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementler kullanılıyor.

Uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi renk seçenekleriyle 18 Mart gününden itibaren satışa çıkacak iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.

iPhone SE, daha iyi pil ömrü ve gelişmiş dayanıklılığa sahip

Yeni iPhone SE (iPhone SE 3), iPhone 13 ile aynı çipe sahip. A15 Bionic çip, fotoğraf düzenlemeden oyun veya artırılmış gerçeklik gibi yoğun güç gerektiren işlemlere kadar her işlemde yüksek performans sunuyor. Bununla birlikte hesaplı fiyatıyla yeni iPhone müşterileri için alternatif bir seçenek oluyor. 6 çekirdekli CPU ile iPhone 8’e göre 1,8 kat daha iyi performans gösteriyor.

Önceki nesil iPhone SE modelleri ile benzer özelliklere sahip telefonda 4.7 inç Retina HD ekran ve hemen altında Touch ID destekli Ana Ekran tuşu yer alıyor. Ön ve arka yüzeyde yer alan cam iPhone 13 ailesinin yüzeyindekiyle aynı (Ceramic Shield) ve bir akıllı telefondaki en dayanıklı cam olma özelliğini taşıyor.

5. nesil iPad Air’de olduğu gibi iPhone SE 3 de geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılıyor. Yeni bir kamera sistemine sahip en uygun fiyatlı iPhone modeli olarak karşımıza çıkan iPhone SE 3; gece yarısı, yıldız ışığı ve (PRODUCT)RED renk seçenekleriyle 18 Mart itibariyle 10,999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Apple etkinliği sonrası Türkiye’deki önceki ürünlerin fiyatlarına da ortalama yüzde 20 zam geldiği görülüyor.

iPhone 13’e yeni renk

Etkinlikte, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro için yeni renk seçenekleri de duyuruldu. Geçtiğimiz Eylül ayında satışa çıkan modellerde iPhone 13 yalnızca kırmızı, yıldız ışığı, gece mavisi ve pembe renklerine, iPhone 13 Pro da grafit, altın, gümüş ve sierra mavisi renk seçeneğine sahipti. Bu modellere yeşil renk seçeneği de eklendi.

Gücünü M1 Max ve M1 Ultra çipten alan Mac Studio, masaüstü bilgisayar Mac Studio’ya destek olacak ekran Studio Display Peek Performance etkinliğinde öne çıkan yeni ürünler arasındaydı. Detaylarını ayrıca yazdığımız bu iki ürün, yüksek performans gerektiren işlerle uğraşan yaratıcılar ve sanatçılar için ezberleri bozacak özelliklere sahip. Studio Display’de yer alan True Tone teknolojisi, renk sıcaklığını ortama göre değiştirerek daha doğal bir izleme deneyimi sunarken 7.4 GBps’ye kadar performans ve 8 TB’a kadar kapasite vadeden Mac Studio, kasanın hem arka hem de alt kısmında yer alan fan delikler sayesinde en üst performansta bile sessiz bir deneyim sunuyor.

8 Mart tarihinde gerçekeleşen Peek Performance etkinliğinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Apple