Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selfie Çeken Sıçanlar

Selfie Çeken Sıçanlar

Augustin Lignier “Automated Photography” isimli sergi için sıçanların selfie çekebilmesini sağlayan bir fotoğraf kabini hazırladı.

Augustin Lignier, İsviçre’de dünyanın en önemli sanat okullarından biri olan ECAL’de (École cantonale d’art de Lausanne / Lozan Kanton Sanat Okulu) fotoğraf bölümünde yüksek lisans yapıyor. Fotoğrafçı, bu akşam açılışı yapılacak Automated Photography isimli sergide tatlı mı tatlı bu sıçan selfie’lerini izleyiciyle buluşturacak.

“Automated Photography” sergisi adını, çağdaş görüntü üretim tekniklerini inceleyen bir araştırma projesinden alıyor

İnsan müdahalesinin kademeli olarak dışlandığı bir dönemde, makineler için makineler tarafından otonom olarak üretilen görüntülere gün geçtikçe daha fazla maruz kalıyoruz. “Automated Photography” adından da anlaşıldığı gibi bu otomatikleşmeye vurgu yapıyor. Aslında “Automated Photography” ECAL’deki master programı tarafından yürütülen özel bir araştırma projesi. Projenin detaylarına buradan göz atabilirsiniz. Proje; makine öğrenimi, drone – CGI, artırılmış gerçeklik ve fotogrametri gibi görüntü üretim ve dağıtım teknolojilerini inceliyor. Sergi de bu proje kapsamında yapılan çalışmaları kapsıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

ECAL (@ecal_ch)’in paylaştığı bir gönderi

Augustin Lignier, Instagram gönderisinde bu sıçanların kendi evcil hayvanları olduğunu ve onları özçekim yapmak üzere eğittiğini belirtmiş. Ayrıca bu selfie’ler için özel yapılmış şeffaf fotoğraf kabininin de sergide yer alacağını söylemiş.

“Automated Photography” sergisi, otomatik fotoğrafçılığın estetik ve kavramsal potansiyelini gözler önüne serecek. Daha önce Paris Photo’da izleyiciyle buluşan görsel-işitsel sergi, bugün Galeri l’elac’ta bir konferans ve ECAL tarafından çıkarılan bir kitap eşliğine yeniden meraklılarını ağırlayacak.

Görsel: Instagram