Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Performanslı Mac Studio ve 5K Retina Ekranlı Studio Display

Yüksek Performanslı Mac Studio ve 5K Retina Ekranlı Studio Display

Apple’ın Peek Performance etkinliğinde, gücünü M1 Max ve M1 Ultra çipten alan Mac Studio ve 27 inç 5K Retina ekranıyla Mac Studio’nun kusursuz tamamlayıcısı olacak Studio Display tanıtıldı.

Apple, 8 Mart tarihinde gerçekleştirdiği Peek Performance etkinliği ile Mac için büyük bir ilerleme sağlayacak M1 Ultra çipinin yanı sıra yeni ürünleri iPhone SE, iPad Air, Mac Studio ve Mac Studio Display’i tanıttı. Bununla birlikte iPhone 13 ailesine yeni renk seçeneği ekledi.

Yaklaşık 1 saat süren sunumunda tanıtılan en dikkat çekici ürünlerin başında Mac Studio ve Studio Display geliyor. Mac Mini’ye benzeyen ancak Mac Mini’den çok daha güçlü olan Mac Studio, boyut olarak da bir Mac Pro’dan daha küçük. 19,5 santimetre kenarlı kare yüzeyi ve 9,4 cm yüksekliğiyle çok az yer kaplıyor.

Benzersiz performans ve geniş bağlantı seçenekleriyle Mac Studio

Gücünü M1 Max ve M1 Ultra çipten alan Mac Studio, yüksek CPU ve GPU performansı sunuyor. Daha da fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için büyük performans farkı yaratacak M1 Max ve M1 Ultra çip, bağlantı seçenekleriyle birleşince bu perfromansı farklı ekranlarda deneyimlek mümkün oluyor. M1 Max çiple 64 GB’a kadar, M1 Ultra çiple ise 128 GB’a kadar belleği destekleyen Mac Studio, 7.4 GBps’ye kadar performans ve 8 TB’a kadar kapasite sunarak büyük projeler üzerinde çalışan kişilerin çalışma hızını oldukça artıracağa benziyor.

Apple, bu çipin kod derleyen geliştiriciler, 3B ortamlarda çalışan ve yoğun grafik kullanımı ihtiyaçlarını bulunan sanatçılar için olağanüstü bir performans sunacağını paylaşıyor. M1 Max ile gücüne güç katan Mac Studio’nun, 16 çekirdekli Xeon işlemcili Mac Pro’dan yüzde 50 daha hızlı, 10 çekirdekli Core i9 işlemcili 27 inç iMac modelinden ise 2,5 kat daha hızlı CPU performansına sahip olduğunu belirtiliyor.

mac studio

Mac Studio’nun ön bölümünde SD kart ve iki adet Thunderbolt 4 girişi yer alıyor. Arka bölümünde ise dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, 10 Gb Ethernet bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık jakı, 2 adet USB-A ve 1 adet HDMI girişi bulunuyor. Mac Studio’da Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5 teknolojileri dahili olarak yer alıyor.

Performansıyla ağızları açık bırakan Mac Studio, yenilikçi termal tasarıyla da bu performansın sürekliliğini sağlayacak detaylara sahip. kasanın hem arka hem de alt kısmında yer alan delikler sayesinde yüksek performanslı çipleri soğutmak ve en ağır işleri yaparken bile son derece sessiz çalışmak mümkün.

mac studio

Zarif tasarımı ve büyüleyici ekranıyla Studio Display

Masaüstü bilgisayar Mac Studio’ya destek olacak ekran ise Studio Display olacak gibi duruyor. Ekranın özellikle profesyonel video düzenleme işleriyle uğraşan kişiler, fotoğrafçılar ya da dijital sanatçılar için fark yaratan özellikleri bulunuyor. 27 inç 5K Retina ekranıyla gelen ürün 12 MP ultra geniş kamerası, uzamsal ses özellikleri ve Dolby Atmos destekli altı hoparlörüyle bütünsel bir deneyim yaratıyor. Dar kenarlara sahip ince alüminyum tasarımıyla dikkat çeken ekran 30 dereceye kadar eğilebiliyor. Moniteörde ayrıca A13 ionic çipi yer alıyor.

Depolama aygıtlarının doğrudan ekrana bağlanabilmesi için hızları 10 GBps’ye kadar çıkan üç adet USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bir MacBook Pro’ya üç adet Studio Display bağlamak, kurgu ve animasyon çalışmalarını daha geniş bir alanda düzenlemek mümkün. True Tone teknolojisi, renk sıcaklığını ortama göre değiştirerek daha doğal bir izleme deneyimi yaşatıyor. Bu da çalışma ve izleme deneyimini daha rahat bir hale getiriyor.

Thunderbolt bağlantı noktası sayesinde kullanıcılar tüm çevre birimlerini tek bir kablo ile Mac’lerine bağlayabiliyor ve bu bu kablo Mac dizüstü bilgisayara da 96 W güç sağlıyor.

Mac Studio ve Studio Display’in tanıtılmasıyla birlikte Apple Türkiye de kısa süre içerisinde fiyatları açıkladı. 18 Mart gününden itibaren sunulacak Mac Studio 35,999 TL’den, Studio Display ise 27,999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Apple Store sayfasından teknik özelliklere ve yapılandırma seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Görsel: Apple