Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Bahar Etkinliğinde Tanıttığı Ürünler ve Yenilikler

Apple’ın Bahar Etkinliğinde Tanıttığı Ürünler ve Yenilikler

Apple, çevrimiçi gerçekleştirdiği Spring Loaded etkinliğinde yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Apple, 20 Nisan’da Türkiye saati ile 20:00’de gerçekleştirdiği Spring Loaded isimli özel etkinliği ile yeni ürünlerini tanıttı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik Apple Park’ta CEO Tim Cook’un konuşmasıyla başladı. iPhone 12 ve iPhone 12 Mini için gelen yeni mor renk seçeneği, Apple Card, yeni kumandasıyla birlikte Apple TV, eşyaları bulmaya yardımcı olan AirTag, Yeni iMac ve iPad Pro tanıtıldı.

iPhone 12 ve iPhone 12 mini için mor renk seçeneği

U1 çipi ile gelen AirTag ve 7 farklı renk seçeneğiyle gelen yeni iMac modelini detaylı olarak ayrı ayrı yazmıştık. Bu haberimizde ise etkinlikte tanıtılan diğer ürünlere ve özelliklere yer vereceğiz. iPhone 12 ve iPhone 12 mini modellerine gelen yeni mor renk etkinlikte tanıtılan ilk ürün oldu. Daha önceleri siyah, beyaz, kırmızı, yeşil ve mavi renklerin sunulduğu modelde yeni renk seçeneğiyle birlikte toplam 6 farklı renk katalogda yerini aldı. A14 Binoic çipe sahip telefon düşmelere karşı dört kat performans gösteren Ceramic Shield ile kırılmalara karşı daha güçlü.

Daha ince daha güçlü iPad Pro

5. nesil iPad Pro, yeni iMac ve AirTag ile birlikte en çok dikkat çeken ürün oldu. M1 işlemcisine sahip iPad Pro yüksek performansı ile yöne çıkıyor. M1 çipi ile yüzde 40 daha hızlı grafik performansı gösteren yeni iPad Pro, yüzde 50 daha hızlı CPU’ya sahip ve CPU performansı 75 kat daha hızlı. MacBook Air ve MacBook Pro’ya güç veren 8 çekirdekli M1 işlemcisi 11 inçlik iPad Pro’yu adete dokunmatik MacBook’a dönüştürüyor.

Ayrıca görüntülü aramalarda kullanıcıyı otomatik olarak izleyebilen 12 megapiksellik ultra geniş bir kamera yer alıyor. TrueDepth özelliğine sahip kamera yüz tanıma kilidini açmaya imkan tanıyor. Arkada yer alan 12 MP’lik geniş kamera ve 10 MP’lik ultra geniş kameraya ek olarak yine arkada bulunanan LiDAR tarayıcısıla birlikte ortamın derinlik haritası oluşturulabiliyor. Ayrıca ISP ile birlikte loş ışıkta bile daha net çekimlerin sağlanmasına imkan tanıyor.

Dokunmatik kumandası ile Apple TV 4K

4K destekli Apple TV ve dokunmatik uzaktan kumandası etkinlikte tanıtılan bir başka ürün oldu. Dolby Vision özelliğine sahip Apple TV 4K, Dolby Atmos ile uyumlu ses sitemiyle yüksek bir ses performansı sunuyor. ekrandaki görüntüyü otomatik olarak kalibre etmek için iPhone ile birlikte çalışıyor ve bu sayede en iyi görüntü kalitesini sunuyor.

Siri destekli dokunmatik kumanda ise çevresel özellikleriyle dikkat çekiyor. Apple, kumandanın yüzde yüz geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretildiğini söylüyor. A12 Bionic çip ile gelen Apple TV 4K, 30 Nisan’dan itibaren ön siparişe açılıyor. Mayıs ayının ortasından itibaren satışları başlayacak. Ürünün ABD Fiyatı 32 GB için 179 Dolar, 64 GB içinse 199 Dolar olarak açıklandı.

Podcasts Abonelik sistemi ise bahsi geçen konular arasındaydı. Apple Podcast için abonelik uygulaması başlatan Apple, reklamsız izleme ve bonus içerik gibi ekstra avantajlar sunacak. Abonelik sistemi önümüzdeki ay Türkiye de dahil olmak üzere 170’ten fazla ülkede kullanıma sunulacak. Podcast uygulamasının grafiksel açıdan yenilenen yeni arayüzü ise iOS 14.5 güncellemesi ile cihazlara ulaşacak. Türkiye’de henüz kullanılmayan  Apple Card’ın yeni özelliği Family (Aile) de Tim Cook tarafından duyuruldu. Bu özellik ile birden fazla aile üyesinin ortak bir kredi limitini paylaşmasına imkan sunuluyor. Ayrıca 13 yaşından büyük çocukların ailelerinin denetiminde ebeveynlerin limitleri üzerinden harcama yapmasını sağlıyor.

Spring Loaded etkinliğinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Apple