Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Yüksek Performans ve Gelişmiş Özellikleriyle Yeni Nesil iPad ve iPad Mini

Daha Yüksek Performans ve Gelişmiş Özellikleriyle Yeni Nesil iPad ve iPad Mini

Apple, 14 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte Ana Sahne özellikli ultra geniş ön kameralarıyla dikkat çeken 9. Nesil iPad’i ve iPad mini 6’yı tanıttı.

Apple, dün (14 Eylül) gerçekleştirdiği California Streaming etkinliği ile iPhone 13 serisi başta olmak üzere 9. Nesil iPad, Apple Watch Series 7 gibi yeni ürünlerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Türkiye saati ile 20:00’de başlayan ve yaklaşık 1 saat süren etkinlik Tim Cook’un açılış konuşmasıyla başladı ve ardından ürünler tanıtıldı.

Etkinlikte sürpriz sayılabilecek iki ürün tanıtıldı. Dokuzuncu nesil iPad ve iPad mini 6 tasarımlarıyla şaşırtmasa da yüksek performanslarıyla dikkat çekiyor.

Yeni nesil iPad ile daha parlak bir ekran daha iyi bir deneyim

Gücünü A13 Bionic işlemcisinden alan yeni iPad modeli bir önceki modele göre yüzde 20 daha iyi performans gösteriyor. Kendi klasmanındaki rakiplerine kıyasla 6 kat daha hızlı. A13 Bionic çipteki Neural Engine ve iPadOS 15 sayesinde kullanıcılar fotoğraflar üzerindeki metinlerde işlem yapabiliyor. 12 megapiksel çözünürlüğüne sahip ön kamara kullanıcıları görüş alanında tutmak için otomatik döndürme yeteneğini kullanıyor. Arka tarafta ise 8 megapiksellik geniş açılı kamera bulunuyor.

Teknik açıdan iyileştirmeler bulunasa da tasarım açısından bir önceki nesil iPad’e göre çok fark bulunmuyor. 10.2 inç büyüklüğünde ekrana sahip dokuzuncu nesil iPad, birinci nesil Apple Pencil ve Apple Smart Keyboard ile kullanılabiliyor. Yeni nesil iPad, 20 Eylül’den itibaren kullanıma sunulacak iPadOS 15 işletim sistemiyle çalışacak.

Yüksek performans, küçük boy

Dar kenarları ve daha büyük ekranıyla (8.3 inç) dikkat çeken iPad mini 6, daha büyük ekrana sahip olmasına rağmen daha dar kenarları sayesinde Apple’ın şu ana kadarki en küçük tableti. A15 Bionic çipe sahip yeni iPad mini, bir önceki nesline kıyasla yüzde 80’e kadar daha hızlı performans gösteriyor. Geniş renk içeren ekranı 500 nit’e kadar parlaklık sunuyor.

Uzay grisine ek olarak pembe, mor ve yıldız ışığı renk seçenekleriyle gelen iPad mini 6’da Face ID bulunmuyor. Üst düğmede Touch ID yer alıyor. Ön ve arkada yer alan 12 megapiksellik kameralar daha net ve canlı fotoğraflar çekmek için Focus Pixels özellikli sensöre ve daha büyük bir diyaframa sahip.

Ultra Geniş ön kamera ve çok daha geniş görüş alanı sunarken, arka kamerada loş ışıkta fotoğraf çekmek için mükemmel seçenek olan True Tone Flash yer alıyor. iPad mini 6, ikinci nesil Apple Pencil ile kullanılabiliyor ve kalem tablet üzerinde şarj edilebiliyor.

ipad mini

Geri dönüşüme önem veren Apple, iPhone 13 serisinde olduğu gibi iPad mini’de ve dokuzuncu nesil iPad’de de yüzde 100 geri dönüştürülmüş aliminyum, kalay ve nadir bulunan toprak elementleri kullanıyor.

Yeni nesil iPad’in Wi-Fi modelleri 3.899 TL’den Wi-Fi + Cellular modelleri ise 5.399 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak. iPad mini’nin Wi-Fi modelleri 5799 TL ve Wi-Fi + Cellular modelleri 7499 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Etkinlikte yeni nesil iPad ve iPad mini’nin tanıtıldığı bölümü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Apple