Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Yenileme Hızına Sahip Ekranları ve Daha İyi Pil Ömrüyle iPhone 13 Serisi

Yüksek Yenileme Hızına Sahip Ekranları ve Daha İyi Pil Ömrüyle iPhone 13 Serisi

Apple, 14 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte gelişmiş kamera sistemine, yüksek pil ömrüne ve performansı artıran yüksek yenileme hızına sahip ekranlarıyla iPhone 13 serisini tanıttı.

Apple, dün (14 Eylül) gerçekleştirdiği California Streaming etkinliği ile iPhone 13 serisi başta olmak üzere 9. Nesil iPad, Apple Watch Series 7 gibi yeni ürünlerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Türkiye saati ile 20:00’de başlayan ve yaklaşık 1 saat süren etkinlik Tim Cook’un açılış konuşmasıyla başladı ve ardından ürünler tanıtıldı.

Etkinliğin en beklenen ürünü hiç kuşkusuz iPhone 13 serisiydi. A15 Bionic çipiyle gelen iPhone 13 ailesi (iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro ve 13 Pro Max) iyileştirilmiş pil ömrü, geliştirilmiş kamerası ve 120 Hz ekran yenileme hızıyla dikkat çekiyor.

Güçlü kamera sistemi, daha akıllı çip ve gelişmiş pil ömrü

CPU ve GPU hız artışları sunan A15 Bionic çip, 5 çekirdekli GPU ile iPhone 13 Pro’nun rakiplerine kıyasla yüzde 50’ye kadar daha hızlı ve yüksek performans göstermesini sağlıyor. Performans kadar pil ömrü de dikkat çekici ölçüde artıyor. iPhone 13 Pro bir önceki model iPhone 12 Pro’ya göre bir buçuk saat, iPhone 13 Pro Max ise iPhone 12 Pro Max’e göre iki buçuk saat daha uzun süre dayanıyor. 13 Pro ile 13 Pro Max modellerinde 120 Hz OLED ekran yer alırken iPhone 13 ve iPhone 13 mini 60 Hz yenileme hızına sahip ekranla geliyor.

Geniş kamera daha büyük sensörü sayesinde düşük ışıkta dahi iyi çekim imkanı sunarken, üç kameranın da gece moduna sahip olması sayesinde bu çekim kalitesi artıyor. Ayrıca telefoto kamerası 3x yakınlaştırmaya kadar çıkabilirken üç kamera da 6x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Makro mod sayesinde ise ufak nesneleri 2 santimetreden çekmek mümkün.

iphone 13 serisi

iPhone, karbon nötr hedefine her geçen gün yaklaşıyor

Tasarım açısından bir önceki modele (iPhone 12) çok büyük farklar bulunmasa da göze çarpan ufak değişiklikler bulunuyor. Keskin ve köşeli hatlar bu sefer de öne çıkarken ahize bir tık daha yukarı kaydırılıyor. Bu sayede iPhone 13 daha küçük bir çentikle (yüzde 20) karşımıza çıkıyor. Bu alanda ahize dışında ön kamera yer alıyor. Tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield ön yüzey bu seride de bulunuyor.

Apple, 2030 yılına kadar üretim tedarik zinciri ve ürün yaşam döngüleri de dahil tüm çalışmalarında iklim üzerindeki etkisinin net olarak sıfır olmasını planlıyor. 2025 yılına kadar ise tüm ambalajlarda plastik kullanımını tamamen sona erdirmeyi hedefliyor. Bu çevreci hedefler kapsamında pil yönetimi biriminde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanımı dahil olmak üzere ürünlerin çevre üzerindeki etkisi en aza indirilecek şejilde tasarlandı. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde anakartın kaplamasında ve ön kamera ve arka kameralardaki kablolarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kullanılıyor. Yeniden tasarlanan ambalajın dış yüzeyinde streç film kullanılmaması, plastik kullanımının 600 metrik ton azaltıyor.

Altın, gümüş, grafit ve Sierra mavisi renk seçeneklerinin sunulduğu iPhone 13 serisinin Türkiye satış fiyatları da belli oldu. iPhone 13 mini 10.999 TL’den, iPhone 13 11.999 TL’den, iPhone 13 Pro 15.999 TL’den ve iPhone 13 Pro Max 17.999 TL’den satışa sunulacak.

Etkinlikte iPhone 13 serisinin tanıtıldığı bölümü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube