Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Dayanıklı Ön Camı ve Mıknatıslı Şarj Özelliğiyle iPhone 12 Serisi

Daha Dayanıklı Ön Camı ve Mıknatıslı Şarj Özelliğiyle iPhone 12 Serisi

Apple, 13 Ekim’de gerçekleştirilen etkinlikte iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max modellerini tanıttı.

Apple, dün (13 Ekim) düzenlediği Hi, Speed isimli etkinlikte 15 Eylül’de gerçekleştirilen Time Flies etkinliğinde yer vermediği iPhone 12 serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Etkinlikte iPhone 12’nin mini, pro ve pro max modelleri de tanıtıldı. Lansmanda ilk sunulan ürün ise HomePod Mini oldu. Geliştirilen yeni ses teknolojisini barından ürün üzerinde ufak bir dokunmatik ekranıyla geliyor. Siri ile entegre çalışacak HomePod Mini’de Apple Watch’larda bulunan S5 çipi bulunuyor. Ses kalitesiyle ön plana çıkan ürün 99 dolar satış fiyatıyla sunulacak.

Apple’da 5G deneyimi iPhone 12 ile başlıyor

5G teknolojisinin vurgulandığı etkinlikte tanıtılan dört model (iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max) altyapısı olan yerlerde 5G teknolojisini kullanabilecek. 5G teknolojisinin dışında Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun da etkinliğin ardından dikkat çektiği gibi daha sağlam ön yüzey (Ceramic Shield), kablosuz şarj desteği sunan MagSafe ve LiDAR tarayıcısı öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.

A14 Bionic çipi ile gelen akıllı telefonlar, CPU ve GPU hızlarıyla telefondan bir tablet veya oyun konsolu tadında deneyim yaşamanıza imkan sunacak. iPhone 12 serisi, yüzde 80 performans artışı sağlayan 16 çekirdekli bir Neural Engine sayesinde saniyede 11 trilyon işlemi tamamlayabiliyor. Tasarımda ise iPhone 6’dan bu yana görmediğimiz keskin ve köşeli hatlar geri dönüyor. Bir önceki modele göre yüzde 11 daha ince olması telefon daha hafif olmasına da etki ediyor.

Sağlamlık, etkinlikte Apple’ın vurguladığı bir diğer önemli konu oldu. Darbelere ve düşmelere karşı dayanıklılık şüphesiz tüketicilerin dikkat ettiği konular arasında yer alıyor. iPhone 12 serisi ekranlarında kullanılacak Ceramic Shield teknolojisi sayesinde düşme testlerinde dört kat daha iyi performans sunuyor.

Düşük ışıkta yüksek kamera performansı

iPhone 12 ve iPhone 12 mini arka tarafta bulunan çift kamera ve ön tarafta bulunan bir kamera sistemiyle geliyor. Geniş ve ultra geniş özellikli bu kameralar ile düşük ışıklı ortamlarda yüzde 27 daha iyi bir performans sunuluyor. Arka tarafta üç kamera ve LiDAR tarayıcıyla gelen iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max için bu yıl Apple ProRAW formatını da sunulacak. Bu sayede kullanıcılar fotoğraflarını fotoğraf düzenleme uygulamalarında profesyonel bir şekilde düzenleyebilecek. Pro serisine gelen LiDAR tarayıcılar sayesinde artırılmış gerçeklik deneyimi yeni bir boyut kazanıyor. Ayrıca tarayıcılar, kameraların gece modu da dahil olmak üzere her modda yüksek hızda odaklanmasına imkan veriyor.

iPhone 12 Pro

Kablosuz şarj özelliğinde yeni deneyim

Hiç kuşkusuz kablosuz şarj desteği, yeni bir ekosistem sunan MagSafe ve aksesuarları ilgi çeken başlıklar arasında bulunuyor. MagSafe şarj aygıtları verimli bir şekilde 15 W’a kadar güç sağlıyor. Kullanıcılar iPhone 12 kılıfları içerisinde yer alan mıknatıslar sayesinde MagSafe şarj cihazını kullanılabiliyor. Telefonun arkasına kolayca oturan silikona şeffaf kılıf ve deri cüzdan mıknatıs yardımıyla kolayca tutunuyor. Apple, üçüncü taraf üreticilerin tasarlayacağı MagSafe aksesuarlarına açık olduğunu belirtiyor.

iPhone 12 modelleri fiyatları

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max grafit, gümüş, altın ve pasifik mavisi renkleriyle sunulacak. iPhone 12 Pro 999 dolardan başlayan fiyatıyla 16 Ekim’den itibaren, iPhone 12 Pro Max ise 1,099 dolardan başlayan fiyatı ile 6 Kasım’dan itibaren ön siparişle satışa çıkacak.

iPhone 12 Pro

iPhone 12 ve iPhone 12 mini mavi, yeşil, siyah, beyaz renkleriyle sunulacak. iPhone 12, 799 dolardan başlayan fiyatıyla 16 Ekim’den itibaren ve iPhone 12 mini, 699 dolardan başlayan fiyatıyla. 6 Kasım’dan itibaren ön satışa sunulacak. Bununla birlikte öncekilerden farklı olarak şarj cihazları ürünle birlikte gelmeyecek. Şarj aygıtları, kılıflar ve cüzdanlardan oluşan MagSafe aksesuarları ayrı satılacak.

iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro

Görsel: YouTube, Twitter, Apple 1, 2