Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Göz Alıcı Makro Fotoğraflar

Göz Alıcı Makro Fotoğraflar

Apple, iPhone 13 Pro ve Pro Max ile çekilmiş fotoğrafların katıldığı Shot on iPhone Macro Challenge’ın en iyi fotoğraflarını paylaştı.

Makro çekim fotoğraflar detaylardaki büyüleyici güzelliği ortaya çıkarması kadar kameranın da ne kadar gelişmiş olduğunu gösteriyor. Sadece 2 cm uzaklıktaki cisimlere odaklanmaya imkan tanıyan iPhone 13 Pro ve Pro Max’teki yeni ultra geniş lensler sayesinde her gün karşılaşabileceğimiz bir nesnenin ya da bitkinin keşfetmediğimiz yönünü yakalamak mümkün. Apple, iPhone 13 ailesinin kamera performansını ve sıradanın içine gizlenmiş olağanüstü güzellikleri vurgulamak için başlattığı Shot on iPhone Macro Challenge ile estetik ve çarpıcı görüntüler yakalayan sanatçıları kutluyor.

Ayrıntıda gizlenmişi yakalamak

Makro fotoğraflar için geçtiğimiz Ocak ayında Shot on iPhone Challenge başlattığını duyuran marka, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kullanıcılarının çektiği olağanüstü fotoğraflardan oluşan yarışmanın sonuçlarını da açıkladı.

Sektördeki ve Apple’daki uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilen işlerin arasından kazanan 10 fotoğraf seçildi. Fotoğrafçılar Çin’den ABD’ye İtalya’dan İspanya’ya Macaristan’dan Tayland’a kadar dünyanın farklı noktalarından katılım gösterdi.

Kazanan fotoğraflar, Apple’ın internet sitesinin paylaşılmasının yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerindeki reklam panolarında boy gösterecek. Şirket ayrıca bu büyüleyici fotoğrafları 27 milyondan fazla takipçisi bulunan Instagram hesabından da paylaştı. Seçilen 10 fotoğrafı sizler için derledik. Fotoğraflar ve fotoğrafçılar hakkında bilgiye Apple’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

“Deniz Camı”
Guido Cassanelli
iPhone 13 Pro Max


“Mağara” (hibiskus çiçeği)
Marco Colletta
iPhone 13 Pro

makro


“Doğadaki Sanat” (örümcek ağı)
Prajwal Chougule
iPhone 13 Pro

makro


“Bir Damla Özgürlük”
Daniel Olah
iPhone 13 Pro Max


“Yaprak Aydınlanması”
Trevor Collins
iPhone 13 Pro


“Maden Suyundaki Çilek”
Ashley Lee
iPhone 13 Pro

makro


“Volkanik Lav” (ayçiçeği)
Abhik Mondal
iPhone 13 Pro


“Bal peteği” (köpek tüylerinin üzerindeki kar taneleri)
Tom Reeves
iPhone 13 Pro

makro


“Gizli Mücevher” (yapraktaki su damlası)
Jirasak Panpiansin
iPhone 13 Pro Max


“Son Çiçeklenme” (lale)
Hojisan
iPhone 13 Pro Max

Görsel: Apple