Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Little Signals Bildirimleri Huzur Veren Sinyallere Dönüştürüyor

Little Signals Bildirimleri Huzur Veren Sinyallere Dönüştürüyor

Google "Little Signals" isimli deneysel tasarım projesinde, sakin anları bölmeden bildirim yapan 6 farklı nesne sunuyor.

Google’ın Little Signals projesi, alışılmış bildirim kalıpları yerine geçebilecek yeni deneyimler araştıran bir deneysel tasarım çalışması. Bu çalışmadaki altı nesne, kullanıcının dikkatini çekmek için farklı duyusal ipuçlarından yararlanıyor. Bildirimleri oldukça yumuşak bir şekilde, gerektiğinde arka plandan ön plana geçerek aktarıyorlar. Böylece sakin anları bölmeden dijital dünyayla bağlantıda kalmayı sağlıyorlar.

Her nesnenin minik tıkırtılar çıkarmak, hafif hava akımları ve değişen gölgeler yaratmak gibi farklı yöntemleri var. Bu bildirim nesneleri, gelecekte basit nesnelerin yeni işlevler için yeniden hayat bulması, değişen çevre ve ihtiyaçlara duyarlı hale gelmesi için yapılan konsept tasarımlar.

Farklı duyularla hissedilebilen meditatif sinyaller

Little Signals; Air, Button, Movement, Rhythm, Shadow ve Tap olmak üzere 6 tasarımdan oluşuyor. Adından da tahmin edeceğiniz gibi Air, yakınındaki nesnelere (örneğin bir çiçeğin yaprakları) hava üfleyerek onları hareket ettiriyor. Kullanıcının dikkatini de bu şekilde çekiyor. Button, iletişim kurmak ve kontrol sağlamak için ölçeği ve sesi birleştiriyor. Movement, hareketleri ve parçalarının yükseklikleri aracılığıyla bilgileri (takvim veya zamanlayıcı gibi) grafik olarak temsil eden yedi ince uzun parça içeriyor. Bu parçalar tek tek veya grup olarak hareket edebiliyor. Yine adından tahmin edebileceğiniz gibi Rhythm, ortam sesleri oluşturuyor. Melodinin nitelikleri; önem, aciliyet gibi özellikleri içeriyor. Shadow, yarattığı gölgenin hareketleri aracılığıyla bildirim yapıyor. Tap, bildirim yapmak için çevresindeki yüzeylerden yararlanıyor. Minik tıkırtılarla kulalnıcıya derdini anlatıyor. Tıkırtı ne kadar güçlüyse, bu haberin o kadar acil olduğu anlamına geliyor.

Google Little Signals

Google Seed Studio ve Map Project Office iş birliğiyle hazırlanan Little Signals bir tür ambient computing (ortam bilgi işlemi) projesi. Geleceğe dair öngörülerimizi de oldukça geliştiren bir gelişme olduğu açık. İsteyenlerin Arduino ile bu objeleri yapabilmesi için kılavuzlar da hazırlamışlar.

Google Little Signals

Görsel: Google Little Signals