Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telekomünikasyon Cihazları İçin Yenilikçi Tasarımlar

Telekomünikasyon Cihazları İçin Yenilikçi Tasarımlar

LAYER, Deutsche Telekom Design ile işbirliği yaparak akıllı telekomünikasyon cihazlarını yeniden yorumladığı "Connectivity Concept"i hazırladı.

Londra merkezli tasarım stüdyosu LAYER‘ın Deutsche Telekom Design ile birlikte tasarladığı altı üründen oluşan bir aile olan Connectivity Concept, 7 – 12 Haziran 2022’de gerçekleşecek Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak.

Concept Connectivity, çağdaş evlerde kullanılan cihazlar için yeni bir stil öneriyor. Mütevazı tasarımlar ve arayüzler, nesnelerin mekana kusursuz bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Bu bakımdan bana Google’ın “Little Signals” isimli deneysel tasarım projesini anımsattı. Bu proje de sakin anları bölmeden (hava akımı ya da küçük tıkırtılarla) bildirim yapan, mekana uyumlu bildirim nesnelerinden oluşuyordu.

Concept Connectivity’de yer alan cihazlar şöyle sıralanmış; router (yönlendirici), ağ tekrarlayıcı/genişletici, web kameralı set üstü ses çubuğu, set üstü TV kutusu ve uzaktan kumanda.

İç mekanları tamamlayan hassas bir görsel dil

Yönlendirici, cihaz kapatıldığında arayüzü gizleyen ayna gibi yansımalı kaplamasıyla şık bir görünüme sahip. Tüm erişim portları ve kablolar, gizlenebilen harici bir adaptör üzerine yerleştirilmiş. Yönlendirici, sinyali güçlendirmeye yardımcı olan ağ tekrarlayıcıya bağlanabiliyor. Koleksiyon, sürdürülebilir ve çevre dostu malzemelere odaklanmış. Bunu ağ tekrarlayıcıların doğal ahşap işçiliğinde gözlemlemek mümkün. Kullanıcı ağ tekrarlayıcıya tek bir dokunuşla, bir ön yüzeyde faydalı bilgiler görüntüleyebiliyor. Cihazın çıkarılabilir bir ayağı bulunuyor. Böylece bir yüzeye oturtulabiliyor veya duvara takılabiliyor.

Web kameralı set üstü ses çubuğu, TV’ye bağlanarak yüksek kaliteli bir ses çıkışı ve akış kanallarına erişim sağlıyor. Tasarımında el yapımı seramiklerden ilham alınmış. Yönlendiricide ve ağ tekrarlayıcıda olduğu gibi, gizli arayüz kullanılmadığında kayboluyor. İşlevselliği artırmak için ses çubuğunun kavisli üst yüzeyine ayrı bir web kamerası modülü yerleştirilebiliyor ve yüz izleme, cihaz kullanımdayken kameranın açısını ve yüksekliğini otomatik olarak ayarlıyor. Kayar kapak, web kamerası kullanılmadığında gizliliği sağlıyor.

Nazik geometrik formlar, gizli arayüzler

Set üstü TV kutusu, televizyona bağlandıktan sonra video akışına erişim sağlıyor. Bu kutudaki gizli bir aydınlatma, etkinleştirildiğini gösteriyor. Hem set üstü ses çubuğu hem de set üstü kutu, kullanıcı etkileşimini kolaylaştıran akıllı bir uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Kumanda, bir yüzeye yerleştirildiğinde kendi kendini dengeliyor ve kullanıcı rahat kavranabiliyor. Geniş kapasitif izleme dörtgeni, çeşitli akış uygulamalarında gezinirken maksimum kontrol sağlıyor.

 

Connectivity Concept’in önemi, ev gereçlerinden ilham alarak akıllı cihazları daha şık ve işlevsel hale getirmesi. Malzeme paleti; doğal ahşap, seramik benzeri yüzeyler, yansımalı metal, doğal tekstiller ve aynalı yüzeylerden oluşuyor. Hepsi iç mekana kusursuz bir şekilde uyum sağlamak üzere tasarlanmış.

Bağlantı cihazları, evin ve yaşam biçimimizin giderek daha önemli birer unsuru haline geliyor. Oysa tasarımlarında bu değişimi pek göremiyoruz. LAYER bu anlamda statükoya meydan okumak istemiş. Proje önemli ancak az sevilen ürünleri alıp ve onlara bir zanaat dokunuşu yapıyor.

Görsel: LAYER