Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçan Kamera Pixy

Uçan Kamera Pixy

Snap'in cep boyutundaki yeni selfie drone'u Pixy, Snap Partner Summit 2022'de tanıtıldı.

Snap Inc’in artırılmış gerçeklikte tek tıkla giysi denemeyi de içeren yeni “AR Alışveriş Özellikleri”ni bugün yayınladığımız bir haberde ayrıntılı olarak anlatmıştım. Aslında bu haber, Dördüncü Yıllık Snap Ortaklar Zirvesi’ne (Snap Partner Summit 2022/SPS 2022) dair bir özet niteliğindeydi ve bu özetin içinde şirketin yeni uçan kamerası Pixy’den de bahsetmiştim.

Pixy’yi anlatırken Spectacles’ı anmamak olmaz. Çünkü 2011 yılında kurulan şirketin ilk donanım ürünü, yaklaşık 5 yıl kadar önce sunduğu bu artırılmış gerçeklik gözlükleriydi. İkinci donanım ürünü ise Pixy adlı bu cep boyutundaki uçan kamera oldu. Dolayısıyla bu gelişme, şirketin uzun sessizliğine rağmen donanım kulvarını terk etmediğini gösteriyor.

Geniş kitlelere hitap eden bir drone kamera

Pixy’yi bir drone kamera olarak da nitelendirebiliriz. Snap’in piyasadaki diğer ürünlerden daha dost canlısı ve daha ulaşılabilir bir drone yapma hedefinin bir parçası. Bu küçük sarı disk, istediğiniz her anı kayıt altına alarak Snapchat için içerik yaratmanızı kolaylaştırıyor.

Kontrolörü olmayan Pixy, önceden programlanmış altı uçuş düzeni kullanıyor. Bir kuş gibi kullanıcının elinden havalanarak fotoğraf ve video çekiyor ve ardından tekrar kullanıcının avucunun içine konuyor. Ayrıca bir pantolon cebine sığacak kadar küçük ve hafif olduğu belirtilmiş.

“Snapchat’i, kendini ifade etme ve iletişim için Kamerayı kullanmanın yeni bir yolu olarak yarattık. Lenslerden Gözlüklere, bakış açınızı paylaşmanın pek çok yolu var. Bugün, Snap Camera’nın gücünü ve büyüsünü yeni zirvelere taşıyoruz.” diyor Snap.

Evan Spiegel: Akıllı telefonlar uçamadığından Pixy önemli bir boşluğu dolduracak

Şimdiye kadar, drone’lar profesyonel kullanıcıların ve meraklılarının ötesinde bir kitleye yayılmadı. Çoğu ağır, gürültülü ve pahalı ve kullanımı izin gerektiriyor. Pixy’nin odak noktası ise ürünün, tıpkı bir fotoğraf makinesi gibi daha geniş kitleye yayılabilecek eğlenceli bir şey olarak algılanması.

Pixy, değiştirilebilir pili takılıyken yalnızca 101 gram ağırlığına geliyor. Tam şarjla yaklaşık 10 ila 20 saniye arasında değişebilen beş ila sekiz uçuş yapabiliyor. Bu küçük drone standartlarına göre bile kısa bir uçuş. 12 MP sensörüyle, tümü 16 GB’lık bir sürücüde depolanan 100 adede kadar video veya 1.000 adede kadar fotoğraf çekebiliyor. Görüntüler, Snapchat’in Memories özelliğiyle kablosuz olarak senkronize edilebiliyor. Orada düzenlenebiliyor ve ardından doğrudan uygulamada veya başka bir yerde paylaşılabiliyor. Snap, Pixy’ye özgü birkaç AR efekti de sunmuş.

Aslında Pixy’nin ana hilesi, elinizde kalkış ve iniş yapması. Öne bakan kamerası, havalanırken kabaca göz hizasında hizalanıyor ve ardından siz hareket ettikçe sizi otomatik olarak takip ediyor. Uçuşu bitirmeye hazır olduğunuzda, elinizi Pixy’ye uzatmanız yeterli oluyor. Sensörüyle bunu algılayıp avucunuza geri dönüyor. Snap’in kurucu ortağı Evan Spiegel, “Bence Pixy burada tamamen yeni bir alan açıyor çünkü akıllı telefonunuz uçamıyor” diyor.

Pixy’nin bazı sınırlayıcı özellikleri de yok değil. Cihaz çok hafif olduğu için rüzgarlı havalarda kullanılması pek mümkün değil. Snap ayrıca, uçmayı otomatikleştiren alt kameranın kafasını karıştırabilecek su ve diğer parlak, yansıtıcı yüzeyler üzerinde kullanılmamasını da tavsiye ediyor.

Pixy’nin 230 dolara satışa çıkacağı belirtilmiş. Ancak yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’da piyasaya sürülecek. Snap, Pixy’den çok para kazanmayı planlamıyor. Spiegel’e göre, “Amaç gerçekten sadece insanların ellerine alıp onunla oynamalarını sağlamak”. “Ve insanlar orijinal ürünü severse belki ikinci versiyonla daha fazlasını yapabiliriz.” diyor.

Görsel: Snap Inc.