Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Snapchat, Kameralı Gözlüğünün Yeni Modeli Spectacles 3’ü Duyurdu

Snapchat, Kameralı Gözlüğünün Yeni Modeli Spectacles 3’ü Duyurdu

Snapchat'in ana firması Snap çift kamera sayesinde derinlik algılayabilen böylece üç boyutlu içerik oluşturabilen Spectacles 3 akıllı gözlüğünü duyurdu.

Snap Inc’in geliştirdiği snap çeken akıllı gözlüğün yeniden tasarlanan versiyonu Spectacles 3 duyuruldu. Şirket, Cannes Lions 2017’de Snapbot adını verdiği otomatlar vasıtasıyla Spectacles akıllı gözlüklerinin satışını gerçekleştirmiş ve etkinlik boyunca yaptığı aktivasyonlarla oldukça ses getirmişti. Spectacles 3 ile birlikte akıllı gözlüğe yeni özellikler eklendi. Yeni modelde bulunan en önemli özellik ikinci kamera sayesinde derinlik algısı yaratabiliyor olması. Böylelikle 3 boyutlu içeriler ve efektler yaratmak da mümkün oluyor.

Akıllı telefonlara WiFi ya da Bluetooth üzerinden bağlanıyor

Önceki modellerde olduğu gibi gözlüğün üzerinde yer alan tuşa başara fotoğraf veya video çekimi yapmak mümkün. Android veya iOS cihazıyla eşleştirme yapılıp fotoğraflar ve videolar telefona aktarılabiliyor. Akıllı telefonlarla WiFi ya da Bluetooth üzerinden bağlantı kurabilen Spectacles 3 çekilen görüntüleri ve videoları Snapchat üzerinden paylaşmaya olanak sağlıyor. Ayrıca çekilen görüntüler kaydedilip farklı platformlarda da paylaşılabiliyor. Fotoğraflar, 1.642 x 1.642 piksel çözünürlükte saklanırken 1 dakikaya kadar kayıt altına alınabilen videoların çözünürlüğü ise 1.216 x 1.216 piksel. Snap akıllı gözlüklerin 4GB depolama alanına sahip olacağını belirtti. Bu alan 100 video ya da 1.200 fotoğraf alabileceğini gösteriyor.

Spectacles 3 artırılmış gerçeklik filtreleri bulunduruyor

Şirket, tek şarj ile 200’den fazla fotoğraf ve 70 video çekmenin mümkün olacağını duyurdu. Ancak önceki sürüme göre bataryanın geliştirilmemiş olması ise eksi bir yön olarak dikkat çekiyor. Gözlükle birlikte verilen şık saklama kutusu aynı zamanda şarj etmeye yarıyor. Tam şarj işlemi 75 dakika civarı sürüyor ve saklama kutusu USB-C kablosu ile şarj edilebiliyor.

HD çözünürlükteki kameralar üç boyutlu filtreler ile destekleniyor. Spectacles 3, Snapchat için artırılmış gerçeklik filtreleri de bulunduruyor. Şirket ayrıca bu yılın sonundan itibaren üçüncü parti geliştiricilerin yeni derinlik efektleri tasarlamalarına izin vermeyi planlıyor.

Gözlükler iki farklı renkte sunulacak. Karbon (Siyah) ve Mineral (Bej ile Altın arası bir renk) renkli gözlükler güneşten koruyan özel camlara ve hafif çelik bir çerçeveye sahip. Sectacles 3, Kasım ayında spectacles.com üzerinden 380 dolara satılacak. Önceki modelin 150 dolara satıldığı düşünülünce bu fiyat ile satışa çıkacak olan Spectacles 3 ileri seviye moda ikonlarına ve yaratıcı grubuna daha çok hitap edecek gibi duruyor.

Görsel: Spectacles