Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yetişkinler İçin Tekinsiz Oyuncaklar

Yetişkinler İçin Tekinsiz Oyuncaklar

Takahiro Komuro, oyuncak görünümlü ve dini sembollerle bezeli tuhaf heykeller aracılığıyla yetişkinlere sesleniyor.

Oyuncakların bir oyuncak olmanın ötesine geçip yeni anlamlar ve yeni işlevler kazandığı pek çok yaratıcı çalışmaya şahit oluyoruz. Cinsiyet eşitliği ve beden olumlama yönünde sürekli evrim geçiren Barbie bebekler, “Savaşma yoga yap” sloganıyla yetişkinlere hitap eden rengarenk oyuncak askerler ve deniz kirliliğini çocuklara anlatan peluş oyuncaklar en etkili örneklerdendi. Takahiro Komuro da oyuncak estetiğine sahip canavarımsı heykellerle yetişkinlere önemli mesajlar veriyor.

Tokyolu sanatçı Takahiro Komuro, Chuo’da yer alan kitabevi Ginza Tsutaya’da gerçekleştirdiği Vortex isimli yeni sergisiyle gündemde. 25 Ağustos’a kadar sürecek olan sergide; ejderhalar, çift başlı bebekler, tek gözlü devler (cyclop) gibi 15 farklı gerçeküstü heykel yer alıyor. Heykeller ahşap ve büyük boyutlu. İzleyiciyle göz göze gelebilecekleri yükseklikte kaidelere yerleştirilmişler.

View this post on Instagram

コムロタカヒロ "Vortex" 無事にオープンしました! 本日19時から21時までオープニングレセプションです。ぜひお気軽にご参加ください。 Komuro Takahiro "Vortex" has opened! Opening reception from 19:00 to 21:00 today. Please feel free to join us. GINZA ART EXHIBITION コムロ タカヒロ 「Vortex」 2019年8月6日[火] – 8月25日[日] 10:00-22:30 銀座 蔦屋書店 GINZA ATRIUM (GINZA SIX6F) オープ二ングレセプション 2019年8月6日[火] 19:00 – 21:00 https://store.tsite.jp/ginza/ @ginza_tsutayabooks_art GINZA ART EXHIBITION Takahiro Komuro「Vortex」 Aug. 6 2019 〜 Aug. 25 2019 10:00〜22:30 GINZA Tsutaya Bookstore "GINZA ATRIUM" Opening reception Aug. 6. 2019 /19:00-21:00 https://store.tsite.jp/ginza/ GINZA Tsutaya Bookstore 6-10-1 Ginza Chuoku Tokyo Japan GINZA SIX 6F #Vortex #takahirokomuro #tkom

A post shared by ©︎Takahiro Komuro ©︎TkoM (@tkomart) on

Takahiro Komuro, heykellerinin gövdesini dini sembollerle kaplıyor

Komuro’nun heykellerinin üzerinde oyuncak estetiğine zıt olarak farklı dinlerden semboller yer alıyor. Sanatçının amacı, paralel bir evrenden bugünün dünyasına ayna tutmak. Örneğin serginin merkezindeki 2,5 metrelik ejderha heykeli “Magic Dragon” heksagram, üçgen ve hilal sembollerinin yanı sıra dinlere dair temsili sözcüklerle kaplı.

Komuro bu dini ikonların yanı sıra heykellerine, piyasadaki oyuncaklardan aşina olduğumuz “4 yaş ve üstü”, “Japonya’da üretilmiştir” gibi çağdaş etiketleri de ekliyor. Tıpkı oyuncaklardaki gibi plastik hissi veren parlak renklerle kaplıyor heykellerin yüzeyini. Öyle ki ilk bakışta heykelleri ahşap değil plastik zannetmek mümkün.

Takahiro Komuro’nın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Takahiro Komuro Takahiro Komuro Takahiro Komuro

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlemiştir.