Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Oyuncak Müzesi ve Toyart.ist İş Birliğiyle “Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi

İstanbul Oyuncak Müzesi ve Toyart.ist İş Birliğiyle “Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi

İstanbul Oyuncak Müzesi ve Toyart.ist iş birliğiyle bir araya gelen sanatçılar, "Zürafa" Tasarım Oyuncak Sergisi için yeni oyuncaklar üretti.

Bülent Gültek ve MRE tarafından kurulan Toyart.ist’in ilk kolektif sergisi TOYİSTİLA geçtiğimiz yıl yer verdiğimiz en keyifli sergi haberlerinden biriydi. Türkiye’nin ilk artist made / sanatçı tasarımı oyuncak sergisi olması açısından bu alanda önemli bir adımdı.

Toyart.ist bu defa, ismi bile insanın içini ısıtan İstanbul Oyuncak Müzesi ile heyecan verici bir iş birliğine imza atarak “Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi’ne hazırlanıyor. Göztepe’de müzenin ev sahipliğinde gerçekleşecek sergi, 1 Mart itibariyle ziyaretçileriyle buluşacak.

18 sanatçıdan özel tasarım oyuncaklar

“Serginin ismi neden zürafa?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Sergi duyurusundaki açıklamaya göre sanatçılar, müzenin sokağında bulunan zürafa şeklindeki sokak lambalarından esinlenip zerafetin peşine düşmüşler ve tasarım oyuncaklarını bu esinlenmeyle üretmişler.

Sergide; Burak Beceren, Burak Şentürk, Bülent Gültek, Cihan Gelerli, Cincinius, Ece Ağırtmış, Fatih Öztürk, Ham, Kilink Custom Toys, Moklich, MRE, Murat Kalkavan, Nature Kreature, Selin Arısoy (Laser Pigeon), TahToy, Tuba Girgiç, Vamk ve Yiğit Yerlikaya olmak üzere 18 sanatçının işleri yer alıyor.

“Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi, 1 Haziran 2024’e kadar devam edecek. Gelişmeleri Toyart.ist’in Instagram’ı ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin Instagram’ı aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Sanatçıların profillerine tek tek göz atıp sergi hazırlıklarıyla ilgili bazı paylaşımlar yakaladım. Aşağıda bu paylaşımları görebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cincinius (@cincinius)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: İstanbul Oyuncak Müzesi, Toyart.ist