Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Tasarım Kentleri” Sergisi İstanbul Modern’de

“Tasarım Kentleri” Sergisi İstanbul Modern’de

İstanbul Modern ile London Design Museum işbirliğinde 23 Nisan 2008 – 29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenen serginin küratörlüğünü London Design Museum Müdürü Dejan Sudjic üstleniyor. Sergi; 5 Eylül 2008 – 14 Ocak 2009 tarihleri arasında da London Design Museum’da yer alacak.

Basın bülteninden:

“‘Tasarım Kentleri’ sergisi, çağdaş tasarımın serüvenini, uluslararası anlamda yedi kilit kente ve bu kentlerin tasarımın gelişimindeki belirleyici konumlarına odaklanarak anlatıyor.

1851 yılındaki ‘Büyük Sergi’ zamanının Londrası’ndan başlayan sergi, 1908 yılının Adolf Loos’lu Viyana’sına, 1928’de Dessau’da kurulan Bauhaus’a, 1936 yılının Le Corbusier’li Paris’ine doğru ilerliyor. 2. Dünya Savaşı sonrası dönem ise, 1949 yılının Charles ve Ray Eames’li Los Angeles’ına, 1957 yılının Milano’suna ve 1987’de büyük bir gelişme gösteren Tokyo’ya ulaşıyor. Sergi, sonunda yine başa dönerek çemberi tamamlıyor ve bir kez daha, bugün dünyanın en önde gelen tasarım merkezi olan, Ron Arad, Zaha Hadid, Ross Lovegrove, Jasper Morrison ve daha birçok öncü tasarımcının yaşamakta olduğu Londra ile sona eriyor.

Sergi, tekstil ve modadan endüstriyel ürünlere, mobilya tasarımına ve grafik tasarıma uzanan son derece geniş bir yapıt seçkisine yer veriyor. Sergide ayrıca, Charles ve Ray Eames’in sandalyeleri gibi tasarım klasiklerinin yanı sıra, dönemlerini en çarpıcı biçimde gözler önüne seren William Morris, Christopher Dresser, Adolf Loos, Marcel Breuer, Le Corbusier, Eileen Gray, Achille Castiglioni, Issey Miyake ve Ron Arad gibi dünyanın en önemli tasarımcılarının çalışmaları yer alıyor.”

y.n. bu arada bir tasarım müzeleri olmasını da acayip kıskandığımı belirtmek isterim.