Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kore Kültürünün En Kapsamlı Sergisi

Kore Kültürünün En Kapsamlı Sergisi

Victoria and Albert Museum (V&A), "Hallyu! The Korean Wave" adlı Güney Kore kültürüne dair bugüne kadarki en kapsamlı serginin kapılarını açtı.

Gangnam Style’ın üzerinden geçen 10 yılda, Oscar ödüllü sinema filmi Parasite, fenomene dönüşen Netflix dizisi Squid Game ve gibi uluslararası markalarla iş birlikleri artarak her geçen gün isimlerini daha fazla duyduğumuz K-Pop müzik gruplarıyla Güney Kore kültürü dalga dalga yayılarak son 10 yılın popüler kültüründe her alana nüfuz etmeyi başardı.

Güney Kore’nin ülke sınırlarını aşan bu kültürel etkisine, dünyanın önde gelen sanat ve tasarım müzelerinden biri olan Victoria and Albert Museum (V&A) da kayıtsız kalamadı. Ülkenin sanata olan katkısını Güney Kore kültürüne dair bu zamana dek hazırlanan en kapsamlı sergi ile kutlayan V&A, Hallyu! The Korean Wave adlı serginin açılışını yaptı.

24 Eylül 2022 – 25 Haziran 2023 tarihleri arasında Londra’da ziyaret edilebilecek olan sergi, savaşın harap ettiği bir ülkenin on yıllar içindeki gelişimine de ışık tutuyor. Yaklaşık 200 nesneden oluşan sergi, 4 farklı temaya ayrılarak Güney Kore’nin yirminci yüzyıldaki gelişimine, film sektörüne olan katkısına, güzellik ve moda sektörüne olan etkisine ve K-pop aracılığıyla müzik dünyasını nasıl şekillendirdiğine odaklanıyor.

Küratörlüğünü Rosalie Kim üstlendiği sergide Güney Kore’nin tarihinden fotoğraflar, posterler ve arşiv materyalleri ile MP3 oynatıcı gibi ülkenin ürettiği ilk elektronik ekipmanların prototiplerinin yanı sıra Squid Game’in ikonik pembe-yeşil eşofmanları ile Parasite filmindeki banyo setinin rekreasyonu da yer alıyor.

Serginin öne çıkan eserlerinden birkaçını aşağıda görebilirsiniz.

Samsung üretim hattında çalışan işçiler

Kim Hyun tarafından tasarlanan 1988 Seul Olimpiyatları’nın resmi amblemi Hodori’nin posteri

Tasarımcı Ji Won Choi ve Adidas İş Birliği

Görseller: V&A, Instagram