Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Binayı Saran Dev Dalgalarla Anamorfik İllüzyon

Binayı Saran Dev Dalgalarla Anamorfik İllüzyon

Kullanıcı merkezli deneyim sunan şirket D’strict, Seul’de yer alan Gangnam-Gu bölgesindeki binada LED ekranlarla dev dalgaları simüle ediyor.

Seul kentinde bulunanan Gangnam-Gu bölgesi Güney Kore’nin Times Meydanı olarak geçiyor. Kore Uluslararası Ticaret Birliği ekranlar ile bölgeyi reklamlar için ilgi çekici bir alan haline getirmeyi amaçlıyor. Açık hava reklam bölgesinde LED ekranların kurulu olduğu yapılar yer alıyor. Şu anda altı büyük dış mekan LED ekranı bu girişim için kullanılıyor.

D’strict LED ekranı kırıp geçecek gibi duran dalgalar yarattı

Bölgede yer alan yapılardan en büyüğü ise yaklaşık 80 metre genişliğe ve 20 metre yüksekliğe sahip Coex Artium. Neredeyse dört basketbol sahası büyüklüğünde olan bu yapının yüzeyinde dijital medya teknoloji şirketi D’strict tekrar eden dalgalarla anamorfik bir yanılsama yarattı. Nesnelerin özel bir bakış açısından algılanabilir olması anlamına gelen anamorfik yanılsama ile ekranda devasa dalgalar oluşturuldu.

Cama çarparak geri seken dalgalar döngüsel bir ritme sahip. Ekranda yükselerek gelen devasa dalgalar etraftan geçen insanları içine alacakmış izlenimi veriyor. D’strict iş geliştirme yöneticisi Jun Lee dalgaları sakinlik ve rahatlık hissi verdiği için seçmiş olduklarını söylüyor. Ancak dev dalgaların gelgit yaptığı ekranı çamaşır makinesinin içine benzetenler ya da sınırlandırılmış hissinden dolayı karantinaya alınmış bir deniz gibi görenler de bulunuyor. Tabii videoda camı kırıp sokaklara dökülecekmiş gibi dursa da COVID-19 salgını nedeniyle boş sokakların üzerinde dalgalandığı gözlemlenebiliyor.

D’strict tarafından hazırlanan proje şirketin gelecekteki diğer potansiyel işlerinin tarzı konusunda ipucu veriyor. Görsel alan tabanlı deneyimler sumayı hedefleyen şirket büyüleyici içerikler tasarlama ve uygulama konusunda yoğunlaşıyor. Wave projesini de portföyüne ekleyen D’strict Samsung ve LG gibi müşteriler için ticari dış mekan kurulumları gerçekleştirmişti.

Görsel: Vimeo