Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Van Gogh Müzesi’nden 4K Videolarla Sanal Tur

Van Gogh Müzesi’nden 4K Videolarla Sanal Tur

Tabloları detaylı gösteren 4K video serisi paylaşan Van Gogh Müzesi, kültür ve sanat turlarından uzak kaldığımız bugünlerde güzel bir alternatif sunuyor.

Son yıllarda önemli kültür ve sanat mirasları birer birer internet üzerinden herkese açık hale getiriliyor. Elbette bu dijitalleştirme çabalarının arkasında da kütüphaneler, sanat galerileri ve müzeler var. Yeni dijital arşivler açıklandıkça biz de bunları dijital arşiv dosyası altında sizleri haberdar ediyoruz. Pandemiyle beraber hem bu tür sanal arşiv çalışmaları hızlandırıldı. Örneğin British Museum, pandemi nedeniyle internet üzerinden erişime açmış olduğu eser sayısını 4,5 milyona ulaştırdı. Yine dünyanın farklı noktalarında da farklı türde sanal tur çözümleri üretiliyor. Örneğin Hastings Contemporary, uzaktan sanat müzesi turlarını daha gerçeğe yakın bir deneyim haline getirmek için telepresence robotlarını kullanmaya başladı. Sırada 7 bölümlük bir video serisiyle sanal tur sunan Van Gogh Müzesi var.

Van Gogh Müzesi’ni tek başına gezmenin keyfi

Van Gogh Müzesi daha önce 1000’e yakın Van Gogh eserini ve Van Gogh’un biriktirdiği 500 ahşap baskı resmi ücretsiz olarak internete açmıştı. Müze, sanal tur videolarıyla birlikte dijital arşivini genişletti. Yakın plan detay çekimleri içeren 4K videolar, izleyiciye bir müzeyi tek başına gezme keyfi sunuyor. Kalabalıkla mücadele etmek zorunda kalmadan, her eserle baş başa kalabildiğiniz bir tur bu. Hayatı boyunca bu eserleri yakından görme umudu olmayanlar için de iyi bir fırsat.

Yukarıdaki ilk video izleyiciyi otoportre galerisinde tura çıkarıyor. İkinci bölümde köy yaşamından sahneleri konu alan tablolar yer alıyor. Geri kalan 5 bölüm ise bu tür özel başlıklar taşımayan genel turlar.

Görsel: YouTube


Bigumigu Yazarı
| GENEL