Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Van Gogh Müzesi 1000’e Yakın Eseri Ücretsiz Erişime Açtı

Van Gogh Müzesi 1000’e Yakın Eseri Ücretsiz Erişime Açtı

Van Gogh Müzesi, Vincent van Gogh'un eserlerini dijital ortama aktardığı için artık bilgisayarımız başından tüm koleksiyona erişebiliyor hatta görsellerini indirebiliyoruz.

Yıldızlı Geceler dendiğinde aklınıza ne geliyor? Bir konser dizisi mi yoksa çok uzun süreler bakacağınız ve çok uzun süreler birçok insanın baktığı bir resim mi? Benim aklıma ise resim ve ressamı Vincent van Gogh geliyor. Vincent van Gogh dönemini sonrasını etkilemiş, belki insanlık yok olsa da başka türler tarafından dahi anlamlandırılabilecek eserler bırakmış bir sanatçı.

van Gogh hayranıysanız, büyük olasılık Van Gogh Müzesi’nden da haberiniz vardır. Müze sanatçının büyük bir koleksiyonu bünyesinde barındırıyor. Eskiden bu eserlerin her birini görmek için ülkeler değiştirmek ve Amsterdam şehrine gitmek zorundaydık. Ama neyse ki artık teknoloji gelişti artık sadece internet sitesini ziyaret ederek tüm eserlere ulaşabiliyoruz! Yaşasın!

İstediğin Her Yerde Van Gogh Seninle!

Van Gogh Müzesi’nin dijitale aktarılmış koleksiyonu, sanatçının yaklaşık 1000 resim ve çiziminin yüksek kaliteli reprodüksiyonlarını barındırıyor.The Bedroom ve Sunflowers gibi dünyaca ünlü yağlı boya tablolarından daha az bilinen küçük eskiz serilerine kadar, birçok eser bu koleksiyonda yer ediniyor. Böylece Van Gogh’un konu, ölçek ve ortama eklektik yaklaşımını da dijital ortamda sergilemiş oluyor Müze.

İnternet istesinde arama çubuğuna görmek istediğiniz eserle ilgili anahtar kelime yazarak koleksiyonlar içerisinde gezinebilir ve eserleri inceleyebilir, farklı boyutlarını indirebilir ve hatta replikasını sipariş verebilirsiniz.

Van Gogh Müzesi’nin dijital koleksiyonu hakkında daha fazla bilgiyi sitesi, Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarından edinebilirsiniz.

Görsel: Van Gogh Müzesi