Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s ve Starbucks Bardak Kirliliğine Karşı Birleşiyor

McDonald’s ve Starbucks Bardak Kirliliğine Karşı Birleşiyor

İki marka birlikte kupaların geleceğine ortak bir çözüm arayıp NextGen isimli yenilikçi yarışmayla bunu kitlelerle paylaşmayı arzuluyorlar.

Şirketler giderek daha bilinçli atılımlar yapıyorlar. Adidas okyanustaki plastik atıklardan ayakkabı yaptığında önemli ve bilinçli bir atılım yapmıştı mesela. Sadece ürünler değil tabii bu atılımlar, üretim sürecinde de önemli gelişmeler oluyor. Starbucks ve Closed Loop Partners bir süredir birlikte çalışıyorlar ve geri dönüştürülebilir kahve kupaları üzerine gelişimler yapıyorlardı. Şimdi de McDonald’s onlara katılacağını ve bu konuda birlikte çalışacağını duyurdu.

Starbucks ve McDonald’s Daha Fazla Markayı Bilinçlenmeye Davet Ediyor

Al-götür kahvecilikte her ne kadar McDonald’s ve Starbucks rakip olsalar da bu konuda rekabet etmeyi bırakıyorlar ve güçlerini birleştiriyorlar. İki büyük şirketin amacı geri dönüştürülebilir ya da yeni bir bardak çözümü geliştirmek. İki büyük marka hakkındaki bu haberi The NextGen Cup Consortium and Challenge duyurdu. The NextGen Cup Consortium and Challenge, Starbucks’ın kurucu ortaklarından olduğu Closed Loop Partners şirketinin düzenlediği bir yarışma. Bu duyuru, her iki şirketin de ambalajlarındaki yenilikleri teşvik etme ve israfı azaltma konusundaki yapacaklarını içeriyor.

McDonald’s bu yılın başlarında duyurduğu The NextGen Cup Consortium and Challenge için 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi yeni ortaklığıyla beraber. Böylelikle 10 milyon dolarlık bir yatırımları olmuş oluyor The NextGen’in. Bu süreç Eylül ayında başlıyor ve The Next Gen’e yeni nesil geri dönüştürülebilir veya kompozit bardaklar hakkında fikirlerini sunmaları için yenilikçiler, girişimciler, endüstri uzmanlar ve geri dönüşümcüler davet ediliyor. Kazanansa 1 milyon dolara kadar hızlandırma fonu alacak. 7 kişiye kadar kazananlar 6 aylık bir hızlandırılmış programa dahil olacaklar. Bu süreçte de birincilik için adaylar çözümlerini ölçeklendirip geliştirecekler.

Açıklamada McDonald’s ABD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Tedarik Zinciri Sorumlusu Marion Gross, McDonald’s’ın gezegen için olumlu değişiklikler yapmaya kendini adayan bir marka olduğundan bahsediyor. İşbirliğinin ölçeklenebilir, kalıcı küresel bir çözüm bulmada anahtar rol oynamasının onları çok heyecanlandırdığını dile getiriyor. Starbucks’ın sürdürülebilirliğe odaklanan Küresel Sosyal Etkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Colleen Chapman da McDonald’s gibi endüstri ortaklarıyla bir araya gelip, fincan atıkları için yenilikçi ve ölçeklenebilir çözümler üretmekten gurur duyduklarını söylüyor. İki şirket de daha iyi kupaların tüm endüstriye fayda sağlayacağında hemfikir. Ve iki şirket de başka markaları onlara katılmaya davet ediyor.

NextGen, sektördeki uzun yıllara dayanan bir çalışma. Küresel olarak 600 milyar atığın çöplerden uzaklaşmasına ve ikinci bir yaşama kavuşmalarına olanak veriyor. Bu açıdan çok kritik bir adım. NextGen WWF’ın da dahil olduğu çevre sivil toplum kuruluşlarının liderini içeren önemli ve güçlü bir danışma kurulu tarafından oluşturuluyor. İnsan merkezli tasarım, akademik liderler, kağıt ve plastik endüstrisi, geri dönüşümcüleri, kompozitçiler ve belediyeler bu kurulun konu başlıkları arasında oluyor. Bu konsey, çalışmanın tüm değer zincirinin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmasını ve bardakların raftan tüketiciye ya da geri kazanım sistemi aracılığıyla bir başka yüksek değerli kullanıma geri götürmesini sağlıyor.

Görsel: Kristi GyBrigitte TohmStefan StefancikRoss Varrette