Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklara Çocuk Olma Zamanı Verin

Çocuklara Çocuk Olma Zamanı Verin

Çocuklara yönelik atıştırmalık markası GoGo SqueeZ; Be Time kampanyası ile çocukların serbest oyun zamanlarına ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

Ebeveynler olarak bizler çocuklarımız başarılı ve mutlu olsun, ilgi alanları güçlensin, zekaları gelişsin isteriz elbette. Ancak bunu isterken yeni nesil ebeveynlerin sıklıkla yaptığı bir hata var. Pek çoğumuz çocukları aktiviteden aktiviteye, spordan baleye, müzik kursundan yabancı dil dersine koştururken onlara serbest oyun zamanları bırakmayı atlıyoruz. Televizyon, akıllı telefonlar ve tabletlerden uzakta; sadece oyunla, keşifle dolu, çocuğun kendi ilgi alanları doğrultusunda şekillendireceği bu serbest anlar. Çoğumuzun çocukluğunda sahip olduğu ama kendi çocuklarımıza vermekten kaçındığımız zamanlar yani.

Araştırmalara göre, bu kadar planlı ve yapılandırılmış bir yaşam çocukların problem çözme ve iş birliği gibi yetilerine zarar veriyor. Azıcık sıkılmak ve boşluk, çocuklar için kötü bir şey değil. Bilakis kendi kendilerini eğlemeyi öğrenebilecekleri, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini besleyen bir şey. Kısacası sıkıntı, bugünün ebeveynlerinin korktuğu kadar kötü bir şey değil; aksine, çocuğun gelişimi için son derece faydalı bir şey. İşte bu nedenle; çocuklara yönelik atıştırmalıklar üreten GoGo squeeZ ve reklam ajansı Edible bir araya gelerek ebeveynlere serbest zamanların değerini hatırlatmaya karar veriyorlar.

Marka, çocuk gelişimi uzmanlarıyla çalışarak ebeveynlere çocuklarıyla okul dışında neler yaptıklarını soruyor. Sonuçlar beklendiği gibi: Pek çok ebeveyn için çocuklarının okul sonrası zamanı fazlasıyla programlı. Ve bunu nasıl dengelemek gerektiğini bilmiyorlar. Araştırmaya göre, ebeveynlerin %72’si kendi çocukluklarında daha çok serbest zamanları olduğunu söylüyor. %76’sı çocuklarının ekran başında fazla zaman geçirdiğini, %73’ü ise çocuklarının aktivitelerini onlara ekran dışı bir aktivite sağlama ihtiyacıyla planladıklarını belirtiyor. %85’i spor aktiviteleri ve kulüplerin çocuklarını başarıya götüreceğine inanıyor.

Çocuklar İçin Serbest Oyun Zamanları

GoGo squeeZ’in bu araştırmadan yola çıkarak yarattığı Be Time konsepti; çocuklara özgür alan ve zaman vermek üzerine kurulu. Kampanya çerçevesinde hazırlanan videoda ebeveynler bu konuyu tartışıyor ve deneyimlerini paylaşıyor. Zaten kampanyanın amacı da bu fazlasıyla yapılandırılmış oyun zamanı konusunu gündeme taşımak.

Ebeveynleri çocuklarının yaşamında serbest zamanlar açmaya yöneltmek için marka farklı yollar izliyor. Öncelikle ebeveynlerden her gün 30 dakikalık bir Be Time alanı açmaları yönünde bir taahhüt istiyor. Kampanyanın internet sitesinde ebeveynler tarafından vadedilen serbest zamanlar bir sayaçla sayılıyor. Yine site üzerinde çocukların keyifli vakit geçirmeleri için çeşitli etkinlik ve oyun önerileri var. Sosyal medya üzerinde #BeTime etiketi altında ebeveynlerin paylaşımları da görülebiliyor. Marka ayrıca çocukluk obezitesi ile savaşan Action for Healthy Kids kuruluşu ile iş birliği yaparak okullara Be Time alanları kurmaları için 25.000 dolarlık fonlar sağlıyor.

be time_gogo squeez_edible_betime_abd_bigumigu_

Görsel: YouTube – GoGo squeeZ