Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Serbest Formda 3B Baskı Ev

Serbest Formda 3B Baskı Ev

WATG ve Branch Technology iş birliğiyle tasarlanan "Curve Appeal", serbest formda 3B baskı bir yapı olarak fark yaratıyor.

3B baskı yapı örnekleri her geçen gün daha sık karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji tasarımda yaratıcılığı daha özgür kıldığından klasik yapılara göre oldukça farklı örneklerle karşılaşmak mümkün. Curve Appeal şık eğrileri, yuvarlak köşeleri ve modüler tasarımıyla fark yaratan ve son zamanlarda en çok ilgi çeken 3B baskı ev örneklerinden.

Yeni teknoloji ve geleneksel yapı malzemeleriyle 3b baskı ev

WATG ve Branch Technology iş birliğiyle tasarlanan Curve Appeal, “serbest formda 3B baskı adına bir ilk” olarak nitelendiriliyor. Ayrıca yeni teknoloji ve geleneksel yapı malzemelerinin bir arada kullanılmasıyla yaratıldığından türünün ilk örneği sayılıyor. Çağdaş bir yapı olmasına rağmen, WATG’nin tasarımı; minimalizmi, açık alanları ve dış ile iç mekan arasındaki uyumu ile 1945 -1966 yılları arasında hayata geçirilen Case Study Houses mimarisini referans alıyor.

2016’da düzenlenen Freeform Home Design Challenge’da mimarlık firmalarından 3B baskının olanaklarıyla bir aile evi hayal etmeleri istenmiş ve Curve Appeal bu yarışmada tasarım ödülü almış.

Serbest Formda 3B Baskı Ev

WATG tarafından sağlanan detaylı 3B modeller üzerinde Branch Technology’nin gerçekleştireceği çalışmaların ardından 1000 metrekarelik ev, ABD’nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga’da kurulacak.

İnşaat teknolojisinin yüzlerce yıldır önemli bir değişime uğramadığını belirten WATG başkan yardımcısı ve tasarım direktörü Christopher Hurst’e göre bu defa mimaride ve inşaatta büyük bir değişim yaratacak noktaya doğru ilerliyorlar. Bu değişimle birlikte tasarımcılar dünya çapında daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle projelerini hayata geçirebilecek.

Serbest Formda 3B Baskı Ev Serbest Formda 3B Baskı Ev Serbest Formda 3B Baskı Ev Serbest Formda 3B Baskı Ev

Serbest Formda 3B Baskı Ev

Görsel: Instagram