Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Özlenen Sabah Kahvesi Ritüelini Eğlenceli Bir Çözümle Geri Getirdi

McDonald’s Özlenen Sabah Kahvesi Ritüelini Eğlenceli Bir Çözümle Geri Getirdi

McDonald’s, TBWA\PARIS ve DAN\Paris’in geliştirdiği FlashStories kampanyası ile karton bardak ve karton poşetleri keyifli içeriklere ulaşma metodu olarak kullanmaya başladı.

McDonald’s geçtiğimiz Temmuz ayında, geri dönüştürülebilir kahve kupaları üzerine çalışmalar yapan Starbucks ve Closed Loop Partners’a katıldığını açıklayarak The NextGen Cup Consortium and Challenge’a 5 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Kendine çözümün içinde bir alan yaratan McDonald’s, mobil uyumlu Flash Stories kampanyasıyla karton bardakları daha etkili kullanmanın eğlenceli bir yolunu geliştirdi.

Fransa’daki McDonald’s restaurantları özlenen sabah kahvesi ritüellerinden birini yeniden gündeme getirerek, modern dünyanın hızına yetişmeye çalışan günümüz insanı için modern araçlarla donatılmış bir proje hazırladı. TBWA\PARIS ve DAN\Paris tarafından hazırlanan kampanyayla, 1400’ün üzerinde restaurantta karton bardak ve karton poşetlerin üzeri Spor, Moda, Kültür (sinema/müzik), Haber ve Oyun olmak üzere beş farklı kategorinin görselleriyle süslendi. Bu görsellerin yanında bulunan QR kodları, McCafe’nin dijital platformu Flash Stories üzerinden McDonald’s müşterilerini haftalık olarak güncellenen içeriklerle buluşturuyor.

İllüstrasyonlarda mürekkep yerine kahve  çekirdekleri kullanılıyor

Karton bardak ve poşetlerin üzerindeki her bir içerik kategorisi için hazırlanan görseller, yetenekli illüstratör Peter Strain tarafından özenle tasarlandı. Peter Strain’in mürekkep yerine kahve çekirdeklerini kullanarak yarattığı bu illüstrasyonların oldukça keyifli yaratım sürecine ise hazırlanan video ile tanıklık etmek mümkün.

Ayrıca, TBWA\PARIS kampanyanın tanıtımını, 5 Aralık’ta Fransız sinemalarında yayınlanan Lost in The Black Forest isimli sözde gerilim filmi fragmanıyla yaptı. AlloCiné internet sitesinde ise sözde film fragmanın film posteri, sinopsisi, oyuncuları gibi detayları  yayınlandı.

Künye:
Reklamveren: McDonald’s France
Reklam Ajansı: TBWA\Paris & Dan\Paris
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal & Faustin Claverie
Metin Yazarı: Jacquelin Guillaume-Duverne (Platform ve Deneyim)
Sanat Yönetmeni: Sébastien Guinet, Sébastien Erbani (Platform ve Deneyim), Amandine Gaïda (Platform ve Deneyim), Julia Deshayes & Léna Monceau (Ambalaj tasarımı)
Yönetmen: Hungry Beards (Benjamin Marchal, Faustin Claverie, Josselin Pacreau & Sébastien Guinet)
Yardımcı Yönetmen: César Chabrol
Görüntü Yönetmeni: Jean Paul Agostini
Yönetici Yapımcı: Laurent Marchal @ FKLab
Yapımcı: Cathy Pericone
Prodüksiyon Şefi: Matthieu Vachon
Görsel Efekt Süpervizörü: Élise Gamboa
Ses: Fabrice Pouvreau @ Tbwa\Else
Ses ve Müzik Şefi: Olivier Lefebvre

Görsel: Youtube