Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Büyük Kahve Zincirlerini Tiye Alıyor

McDonald’s Büyük Kahve Zincirlerini Tiye Alıyor

McDonald’s McD Cafe ürünlerinin tanıtımı için yayınladığı reklam filmleriyle iyi kahve içmek için yüksek ücretler ödemeye gerek olmadığını hatırlatıyor.

McDonald’s’ın pazardaki diğer büyük fast food zinciri Burger King’i konu edindiği ve iki şirketin karşılıklı atıştığı reklam filmleri bulunuyor. Ancak bu sefer McDonald’s’ın hedefinde başka biri var. Fast food zinciri bu seferki reklamlarında çok da hakim olmadığı bir ürünle, kendi pazarının dışında olan markalara gönderme yapıyor. 1 liraya filtre kahve satışına başlayan McDonald’s hazırladığı reklam filmleriyle 3. nesil kahvecilere ve uluslararası kahve zincirlerine gönderme yapıyor.

McDonald’s’ın McD Cafe çeşitleri için yayınladığı reklam filmleri TBWA\Istanbul tarafından hazırladı ve Polat Korkmazel tarafından yönetildi. Gösterişli sunum ve mekanın deneyiminden ziyade sadece iyi kahve vurgusu yapan reklamlar daha yüksek fiyata kahve satan yerleri tiye alıyor ve iyi kahveyi ucuza içmenin mümkün olduğuna vurgu yapıyor.

İyi kahve için yüksek ücret ödemeyin vurgusu

Çalışan, filtre kahve almaya gelen müşterilere farklı önerilerde bulunuyor. Bir liralık filtre kahve için hazırlanan reklam filiminde 6 lira daha ödeyerek bardağınıza isim yazmanın mümkün olduğu söyleniyor. Reklam, son zamanlarda sosyal medyada da konuşulan bu ve benzeri servis olanağı sağlayan diğer büyük kahve zincirlerinin sattıkları ürünün asıl fiyatını göstermek istercesine yaratılmış.

Bir diğer reklamda çalışan, 3. nesil kahvecilerin baristalarını hatırlatan bir şekle bürünerek; “6 lira fark ile kahvenizi böyle sipariş etmemi ister misiniz?” diye soruyor. Uzun sakallı ve dövmeli  karakteriyle servis sunmanın ekstra maliyeti böylelikle vurgulamış oluyor. Reklam filmi McDonald’s Türkiye Twitter sayfasında da “6 TL farkla hipster sakalı ve gözlüğüyle servis edebilirdik. Siz istemediniz, biz yapmadık!” sözleriyle paylaşıldı

“İyi kahve, iyi fiyata!” sloganıyla hazırlanan reklam filmleri kısa süre içerisinde sosyal medyada oldukça ses getirdi. Kahvenin yanında deneyim de sunan yeni nesil kahveciler ve büyük kahve zincirleri bu reklamları üstüne alınıp McDonald’s’a bir cevap verecek mi, yoksa hiç tepki vermeyecek mi? Bunu ilerleyen günler gösterecek.

Künye

Müşteri: McDonald’s Türkiye
Müşteri Ekibi: Elif Göktaş, Özdeş Artak, Begüm Çalışkan
Ajans: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
CSO: Toygun Yılmazer
Genel Müdür Yardımcısı: Tuğyan Çelik
Marka Ekibi: Ender Orfanlı, Ayşenaz Altınöz, Yeşim Tamuroğlu
Kreatif Ekip: Orkun Önal, Erçin Sadıkoğlu, Özge Yılmaz, Emrah Gedik
Stratejik Planlama Ekibi: Özgün Özkalay, Elif Kansız
Prodüksiyon Şirketi: LAB34
Yönetmen: Polat Korkmazel
Prodüksiyon Ekibi: Evrim Saraçoğlu, Zeynep Türkmen

Görsel: Youtube